Gündem

İmamoğlu duyurdu: Sağlıkçılara 2 bin otel odası tahsis edilecek!

Salgının yayılmasını önlemek ve etkisinin kaybedilmesi için gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarına güzel haber Başkan İmamoğlu’ndan geldi. İstanbul için alınan önlemlere bugün bir yenisi daha eklendi. Çalışanların kendisini ve ailesini koruyabilmeleri için, çalıştıkları hastaneye yakın otellerle anlaşıldığını açıkladı.

İmamoğlu duyurdu: Sağlıkçılara 2 bin otel odası tahsis edilecek!

600 YÖNETİCİYLE GÖRÜŞTÜK

Başkan İmamoğlu, sağlıkçıların çalıştıkları hastanelere yakın olan otellerle görüşmelerin tamamlandığını söyledi. Toplam da 2 bin otel odasının kullanıma açılacağını vurgulayan İmamoğlu, yaptığı açıklamada, “Şehrimizin 600 otel yöneticisi ile görüşmeler yaptık. Sağlık çalışanlarımızın kendi ailelerini de korumak zorundayız. Bizler İstanbul’da ne yapabiliriz diye belediyelerimizle çalışmalar yapıyoruz. Bir takım alanları Sağlık Bakanlığımız ile paylaşıyoruz. Kendi evlerinin dışında ve çalıştıkları hastanelere yürüme mesafelerindeki otellerde korunma konusunda bir anlaşmaya vardık. Toplamda 2 bin odanın sağlık çalışanlarının kullanımına açılması için gerekli desteği sağladık” dedi.

YATIRIMLARI İPTAL EDİN

İmamoğlu yaptığı açıklamada Kanal İstanbul Projesi’ne de değindi. Zor günler geçirildiğini ve herkesin hassas olması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “Lütfen insani ve ekonomik önceliği bulunmayan büyük ve tartışmalı yatırımları lütfen iptal edin. Yapılan ihaleler konusunda hukuki mücadele edeceğimizi buradan duyurmak istiyorum” açıklamasında bulundu.