Gündem

İMD’liler İŞKUR’u, İŞKUR ise Maliye’yi Bekliyor

İŞKUR, personel alımı yapmak için Maliye ve DPB’nin kadro onayını beklemeye devam ediyor. 2015 yılında 3600 kadro talebini ileten İŞKUR, 2016 yılı da geride kalırken istediği kadroları almış değil. İstihdam stratejisinde 2016 yılına ertelenen kadrolar için henüz vize verilmedi. Atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanları atama ilanını beklemeyi sürdürüyor.

BİMER’den Gelen Cevap

“Kurumumuzun 2016 yılı için toplam 200 adet açıktan ve naklen atama kotası bulunmaktadır. Ayrıca Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığınından ihdas taleb edilen kadrolarla ilgili işlemler devam etmekte olup kadrolar kanun ile ihdas edilmektedir.”

İMD’liler MÜEZZİNOĞLU’NA Mektup Yazdı

Adaylar, mektuplarında yıllardır atama beklediklerini ve aldıkları belgenin geçerlilik süresinin dolmak üzere olduğunu, öncelikle kurum dışından yeni atamaların yapılması gerektiğini, iş ve meslek danışmanlarına ihtiyaç olduğunu vurgularken Bakan MÜEZZİNOĞLU’ndan kadro ve atama konusunda destek ve yardım istediler.

İMD Sorunu Nasıl Çözülür?

İş ve Meslek Danışmanlığı konusunda öncelikle sertifikaya yönelik kurslar durdurulmalıdır. Yani yeni kişiler atanma umuduyla sertifika almamalıdır. İŞKUR’un talep ettiği 3600 kadro vardı, şimdiye kadar Maliye bu kadrolara onay vermedi. Maliye, İŞKUR’un istediği sözleşmeli kadrolar yerine başka bir çözüm de bulabilir. Özel hizmet yoluyla iş ve meslek danışmanı alımları gerçekleşebilir, daha sonra bir şekilde kadro konusuna da çözüm bulunacaktır. Adaylara da olumlu-olumsuz bir bilgilendirme yapılması faydalı olacaktır.

Kamupersoneli.net | Zeki KARA (ÖZEL İÇERİK)

Bir Yorum

  1. koskocaman bi yalan şuan işkurda çalışan imdlerin maaşı işsizlik sigortası fonundan karşılanıyor maliyeyle bütçeyle alakası yok istihdam edilmek istense hertürlü edilir işbaşı programlarıyla belediyelere, üniversitelere, halk eğitim, mesleki ve sanat atölyeleri gibi vs birçok yerde istihdam sağlanır bakanlık yetkililerinin buna acilen el atması gerek ihtiyaç olduğu ortada 2017 işbaşı programlarının içeriği ve nerelerde programların uygunacağı o ilin valisine bırakılmalı en alttaki işkur yetkililerinin keyfi kararına bırakılmamalı başka türlü bunarın alakadar olacaklarını düşünmüyorum.

  2. 15 BIN İŞSİZ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI BEKLIYOR.ALIM OLSUN ARTIK 4 YILDIR BEKLIYORUZ.HABER VE DESTEK İÇİN TEŞEKKURLER