Gündem

İmmün plazma bağışı için vatandaşlara çağrı yapıldı

Van’ın Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, corona virüsü atlatan hastaların evlerine bir ziyaret gerçekleştirdi ve immün plazma bağışında bulunmalarını istiyor. Ensari, beraberindeki Muradiye Kızılay Koordinatörü Selçuk Yay ile Kovid-19’u yenen ilçe sakinlerini evlerinde ziyaret ediyor.

BAĞIŞTA BULUNMALARI SAĞLANIYOR 

Konu ile iglili olarak Belediye Başkanı Ensari vatandaşlarla görüşme yapıyor onlardan immün plazma bağışında bulunmalarını istiyor ve ikna ettiği kişileri de belediyeye ait araçla Van’daki Kızılay Kan Merkezine ulaştırarak bağışta bulunmalarını sağlıyor.

Belediye Başkanı Ensari gazetecilere bir açıklama yaptı ve vatandaşların immün plazma bağışı konusunda gerekli duyarlılığı göstermesi için çalışma yürüttüklerini belirtti. Ensari açıklamalarının devamında hastalığı atlatanları yaşam mücadelesi veren Kovid-19 hastalarının tedavisi için gerekli olan plazma bağışında bulunmaları için ziyaret ettiklerini vurguladı.

BELEDİYE ARAÇLARI İLE SAĞLANIYOR

Açıklamalarında ikna ettikleri vatandaşları belediyenin araçları ile Van’a götürüp bağışta bulunmalarını sağladıklarını belirten Ensari daha sonra tekrar evlerine bıraktıklarını ayrıca Çaldıran Belediyesi ve Kaymakamlık olarak Muradiye Kızılay Şubesinin öncülüğünde 2 kan bağış aracı getirdiklerini vatandaşların burada kan bağışında bulunduklarını ifade etti.