Gündem

İnternet haberciliği ve sosyal medya düzenlemesinde geç kalınmamalıdır

İnternet haberciliği ve sosyal medya gazeteciliğine düzenleme getirilmesi konusu tartışılmaya başlandı. Yapılacak düzenleme bir an önce hayata geçirilmelidir.

Önceki gün konuyla ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medyada bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Sosyal medya, hukuktan ve ahlaktan bağımsız bir alan gibi görülüyor. Karşı karşıya gelindiği zaman söylenemeyecek sözler, yapılamayacak eylemler sosyal medyada normalmiş gibi yaklaşım sergileniyor. Sosyal medya, ahlaktan ve hukuktan bağımsız bir alan olarak düşünülemez. Gerçek alandaki sınırlarımız neyse, sosyal medya alanındaki sınırlarımızda aynı olmak durumundadır. Esas olanın kullanıcının daha bilinçli hale gelmesi ve bunlara prim vermemesidir. Sosyal medyadaki bireysel gazetecilerin bilgiyi teyit etmesi lazım. Düzenleme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sosyal medyadaki gazeteciliğin bir şekilde tarif edilmesi lazım. Bir kart verilecekse o kartın elektronik kart mı olur onu bilemiyorum ama o kartın verilmesi lazım. Aksi takdirde bu alan çok kontrolsüz, kaotik bir alan olarak zarar vermeye devam edecektir” şeklinde açıklama yapmıştı.


Kamupersoneli.net sitemiz Serhat Medya Reklam Yayıncılık ve İnternet Hizmetleri LTD ŞTİ’ne bağlı olarak internet haberciliği yapmaktadır. Çalışanlarımız sigortalı olup devlete de vergimizi ödemekteyiz. Bir ofisimiz ve Ajans Üyeliğimiz vardır.  Üzülerek belirtiyoruz ki internet haberciliği yapan birçok sitenin ne şirketi var, ne ofisi var, ne çalışanları sigortalı. İnternet siteleriyle ilgili acil bir düzenleme yapılması faydalı olacaktır.

İnternet haberciliği yapanların şirket kurması zorunlu hale getirilmelidir. Gerekli şartları yerine getirenlere de elektronik basın kartı verilmelidir.  Sosyal medyada gazetecilik ve yazarlık yapanlarla ilgili düzenleme yapılarak sosyal medya yazarlığı veya sosyal medya gazeteciliği şeklinde bir meslek tanımı yapılmalıdır. Bunun için de belli kriterler getirilmelidir. Temennimiz tez zamanda internet siteleriyle ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasıdır. 

Kamupersoneli.Net Özel Haber

Bir Yorum

  1. maalesef bilgi kirliliği hat safhada kpss tercih sonuçları açıklanmadı ama haber siteleri yok son dakika yok ösym son dakika açıklaması vb insanları hep kandırıyorlar 2 tık fazla almak için

  2. özellikle sosyal medyada çok büyük kirlilik var anında herkes araştırmadan galeyana gelebiliyor