Gündem

Irak'ta Musul'u Kurtarma Operasyonunun Detayları

MUSUL’U KURTARMA OPERASYONU DETAYLARI

Irak’ta Musul’u terör örgütü DEAŞ’tan kurtarma operasyonu çerçevesinde kentin batı yakasının yüzde 70’inin geri alındığı bildirildi. Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Rasul, Savunma Bakanlığına bağlı Savaş Medya Ağı’na bir açıklama yaptı.

KENTİN YÜZDE 70’İNDE KONTROL SAĞLANDI

Yahya Rasul açıklamasında ordu güçlerinin Musul’un batı yakasının yüzde 70’inde kontrolü sağladığı ve geri kalan bölgelerde çatışmaların devam ettiğini söyledi. Rasul, ordu güçleri ile hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının DEAŞ hedeflerini vurmaya devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan Irak İçişleri Bakanlığında görevli Yüzbaşı Saad Zalim es-Saidi de bir açıklama yaptı. Yüzbaşı Saad Zalim es-Saidi açıklamasında Musul’un batı yakasında yer alan ez-Zenceli bölgesinde düzenlenen hava saldırısında sivillerin bulunduğu bir evin vurulması sonucu evdeki üç ailenin fertlerinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

AMERİKALI YETKİLİLERDEN CEVAP ALINAMADI

Hava saldırılarında sık sık yanlış yerlerin bombalandığını söyleyen Saidi, bölgedeki uçuşlardan sorumlu Iraklı ve Amerikalı yetkililerden konuya ilişkin yeterli cevabı alamadıklarına dikkati çekti.

Kamupersoneli.net – ANKARA