Gündem

İran'da korona virüs sayısı artıyor!

İran’dan son dakika korona virüs haberleri gelmeye devam ediyor. koronavirüs nedeniyle 8 kişi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı ülke genelinde 34’e, vaka sayısı da 388’e yükseldi.

VİRÜS İRANLI LİDERLERE BULAŞTI

İran’da 2 gün önce İran Sağlık Bakan Yardımcısı Iraj Harirchi, bugün de İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur’un corona virüse yakalanmıştı.İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar’ın yeni tip corona virüse yakalandığı açıklanmıştı. 40’lı yaşlarındaki bir kadında ise ikinci kez virüs görüldü

Avustralya’da acil durum planı devrede!

Öte yandan, Avustralya Başbakanı Scott Morrison, koronavirüsle mücadele için acil durum planının devreye sokulduğunu duyurdu. Planda, ülke genelinde yeterli tıbbi malzeme ve koruyucu ekipman bulundurulmasına odaklanacak. Acil olmayan ameliyatlar askıya alınırken, konserler ve maçlar gibi toplu etkinlikler iptal edilebilecek. Avustralya’da bilinen 23 koronavirüs vakası var. 1 Şubat’tan bu yana yürürlükte olan Çin anakarasından gelenlerin ülkeye giriş yasağı da bir hafta daha uzatıldı.