Gündem

İran’da Çok Katlı Bina Çöktü! En Az 30 Kişi Öldü

İran’ın başkenti Tahran’ın merkezinde bulunan tarihi binanın dokuzuncu katında aniden çıkan yangın sonrası olay yerine itfaiyeci müdahale etti. Ancak yangını söndürmeye çalışan itfaiyeciler binanın bir anda büyük sarsıntıyla çökmesi sonrası enkaz altında kalarak can verdi.

Yaşan kötü olayda ilk belirlemelere göre en az 30 itfaiyeci yaşamını yitirdiği ve en az 50 kişinin de enkaz altında kaldığı öğrenildi. 

Bina yakınında bulunan Türkiye ve İngiltere Büyükelçilikleri olay sonrasında güvenlik önlemi gereği boşaltılma kararıyla güvenlik önlemleri alındı. İranlı yetkililer olayın bir terör olayı olmadığını açıklarken 17 katlı binada çıkan yangını sebebi henüz açıklanamadı.

İran’ın devlet kanallarından olan Press TV’nin haberine göre ise 1962’de inşa edilen “Plasco” isimli bina şehrin simgelerinden biri olduğu açıklanırken İranlı Yahudi iş adamı Habib Elghanian tarafından yaptırılan Plasco, inşa edildiği dönemde kentin en yüksek binası olduğu biliniyormuş.

Bugün erken saatlerde başlayan büyük yangının söndürülmesi için uzun saatlerdir itfaiye görevde bulundu. Polis kordonuna alınan bölgede bulunan dükkan sahipleri geride kalan kıymetli eşyalarını geri almaya çalıştılar ancak başarısız eylemlerini çıkan yangına bakarak gözyaşları içerisinde seyrettiler

Olayla alakalı gelişmeler geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kamupersoneli.net | ANKARA