Gündem

İş İlanına Binlerce Kişi Başvurdu: Mülakat Yapılamaz Gerekçesiyle İptal Edildi

Isparta, oldukça ilginç bir gelişmeyle gündemde. Yapılacak olan personel alımına, rekor denilebilecek düzeyde bir mülakat başvurusu yapıldı. Olayın içinden çıkamayan yetkililer, mülakatı iptal etti.

Isparta’ da alımı yapılacak olan 237 kişilik kadroya, 5 binden fazla kişi başvurdu. Yoğun kalabalığı gören İŞKUR il müdürlüğü, ” Mülakatın yapılamayacağı ” gerekçesiyle mülakatları iptal etti.

Isparta‘ da Toplum Yararına Çalışma programı çerçevesinde okullarda işe başlaması planlanan 237 kişilik ilana, 5400 kişi başvuruda bulundu. İşe alımların mülakatla gerçekleştirileceğinin bildirilmesi üzerine başvuruda bulunan 5400 kişi büyük izdiham yarattı.

Olayı gören yetkililer, mülakatın yapılamayacağını anlamayınca, iş ilanına alımları kurayla yapmaya karar verdiler. İŞKUR il müdürü Hüseyin Ergin, talebin beklentilerinin çok daha üstünde olduğunu, bu sayıda insana mülakat yapmalarının imkanı olmadığını dile getirdi. Açıklamalarında 237 kişinin işe alınacağı ilana yönelik alımları, kura usulü ile gerçekleştireceklerini aktardı.

Önümüzdeki hafta içerisinde ilanın tekrar aktifleştirileceğini ve işe alımların kura ile yapılacağını bildiren Isparta İŞKUR il müdür Hüseyin Ergin, mülakatı gerçekleştirmelerine olanak olmadığından kura usulüne gidilmesinin daha uygun olduğunu ifade etti.

Kamupersoneli.net | ANKARA