Gündem

İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkında Yapılan Çalışmalar

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, işyerlerinde güvenlikli ve sağlıklı bir çalışma ortamının oluşturulabilmesi için iş sağlığı ve güvenliğinin yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk Standartları Enstitüsünün iş sağlığı ve güvenliği alanında standardizasyon, belgelendirme, eğitim, muayene gözetim ve kalibrasyon hizmetleri verdiğini belirten Korkmaz, bu faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Korkmaz, işyerlerinde güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamının oluşturulması, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, kalıcı ve sistematik bir iyileşme sağlanabilmesi adına iş sağlığı ve güvenliğinin yaşam biçimi haline getirilmesini gerektiğini belirtti.

TSE’nin iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemeyi amaçlayan Sistem Güvenliği Standardını hazırladığını belirten Korkmaz, açıklamasına şöyle devam etti:

“Türk Standartları Enstiütüsü, bu hizmetlerin yanı sıra ürün ve hizmetin tasarımı, imalatı veya hizmete servis edilmesinde kaza ve meslek hastalığı yapabilecek riskleri kabul edilebilir seviyeye çekerek, sistem güvenliği standardı oluşturulmasının planlamasını yapmaktadır. Halihazırda var olan iş sağlığı güvenliği alanındaki yaklaşık bin 200 standart bu çalışma doğrultusunda taranmakta, kitapçıklar hazırlanmaktadır. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışan, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesine katkı sağlayan tüm çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği haftasını en içten dileklerimle kutluyorum.”

AA