Gündem

IŞİD 19 Mayıs'ta Anıtkabir'e Saldırmayı Planlıyor

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) IŞİD 19 Mayıs’ta Anıtkabir’e Saldırı Hazırlığında

İstihbarat birimleri terör örgütü IŞİD’in yeni hedefinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda anıtkabir ve Ankara Cebeci’de bulunan askerlik şubesi olduğunu ortaya çıkardı ve 81 ilin emniyet müdürlüklerini uyardı. IŞİD’in 19 mayıs için özel bir hazırlık yaptığı öğrenilirken, örgütün 10 elemanının Suriye’den Gaziantep’e sızdığı öğrenildi.  İstihbarat birimlerinden gelen raporlar üzerine ivedilikle harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü , 81 kenti uyararak, istihbarat raporlarının dikkate alınıp uygulanmasını ve duyarlı olunması istedi.

IŞİD’in Türkiye üzerindeki hedeflerinin başında ANITKABİR olduğu senelerdir biliniyor. Özellikle Atatürk’ü anma , Gençlik ve Spor Bayramı’nı seçtikleri ve bunun için özel hazırlık içerisinde oldukları istihbarat birimleri tarafından tespit edildi.

Bir kaç gün önce terör örgütü PKK militanlarına ait 722 kilo patlayıcı emniyet güçleri tarafından ele geçirilmişti. PKK’nın da terör örgütü IŞİD gibi hedefinde 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı bulunuyor. Siirt’de ele geçirilen 722 kilo patlayıcı madde tencerelerle kamufle edilmeye çalışılmıştı.

Kamu haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net – Ankara

Bir Yorum

  1. Atatürk düşmanlarının cumhuriyeti hazmedemeyen ama onun nimetlerinden yararlanan hırsızların ve yolsuzların uydurması.Her milli bayramda bir bahane bulup yasaklamalar şimdi de bu numarayla halkın kutlamalarını engelleme peşindeler