Gündem

İŞKUR'da torpil iddiaları meclise taşındı!..İŞKUR açık iş ilanları!..

İŞKUR’un resmi sayfasında yer alan bilgilere göre İŞKUR, 2019’da 266 bin 044 ve 10 yıl içerisinde ise toplamda 7 milyon 500 bin kişiyi istihdam edildi. Ve buna ilaveten İŞKUR sayfalarında 26 Mart 2019 güncel tarih itibariyle şu an 55 bin 2019 açık iş ilanları bulunmakta. Her sektörden geçici ve daimi olmak üzere yayınlanan açık iş ilanları, anlık olarak güncellenmekte ve hergün binlerce insan İŞKUR’un resmi sayfasından ve şubelerinden kayıt kaptırarak sıranın kendilerine  gelme ümidi içerisinde umutla beklemede. 
Peki yüzbinlerce işsizin kapısını aşındırığı böyle bir resmi kurumda torpil olabilme ihtimali varmıdır?

İŞKUR’da torpil iddiaları bir çok kişi tarafından ortaya atıldı ve bazı milletvekilleri tarafından gerek basın yolu,  gerek sosyal paylaşımlarla ve gerekse de meclise taşıma yolu ile gündeme getirdi. Bunlardan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt konu ile ilgili 12 Aralık 2018’de yaptığı  twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, İŞKUR’da torpil iddilarını gündeme getirdi. Engünyurt burda yaptığı paylaşımda, Ordu’da 1250 kişinin İŞKUR tarafından işe yerleştirildiğini belirterek, alınanların hepsinin AKP’li olmasına tepki gösterdi. 

Enginyurt, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yandaş,yoldaş korunmalı, başkalarına yaşama hakkı tanınmamalı ki,zafer kolay olsun” ifadelerini kullandı.
Cemal Enginyurt’un paylaşımı şöyle:

“Ak Parti Ordu yeni il yönetimi, çok başarılı çıktı. 1250 kişi İş Kurdan işe alındı,maşallah bir tane başka partiden işe alınmadı. Doğrusu da bu zaten, 31 mart da seçim var. Yandaş, yoldaş korunmalı, başkalarına yaşama hakkı tanınmamalı ki, zafer kolay olsun. Zor be hacım, işin çok zor.” ifadelerini kullandı.

İŞKUR'da torpil iddiaları meclise taşındı!..İŞKUR açık iş ilanları!..

Diğer taraftan Son olarak İŞKUR tarafından yapılan TYP alımları ile ilgili torpil yapıldığı iddiası ile CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer konuyu meclise taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda ”İŞKUR’da torpil” iddialarını gündeme getiren Orhan Sümer, yaptığı açıklamada AK Partinin torpil yaptırdığını iddia etti. Yoksullar arasında dahi ayrımcılık yapıldığını dile getiren Sönmez, İŞKUR’da torpil iddialarını ”Normal koşullarda İŞKUR aracılığıyla işe alınması gereken bu programlarda çalışacak kişilerin, AKP teşkilatları tarafından belirlendiğine yönelik yoğun şikâyetler tarafımıza iletilmektedir.” sözleri ile ifade etti. 
Orhan Sümer bu konudaki açıklamalarında ayrıca işsiz vatandaşların AK Parti Üyeliğine zorlandığını öne sürdü ve bu konuda kendilerine şikayetler geldiğini ifade etti.
”Özellikle seçim bölgem Adana’nın yoksul orman köylülerinin yaşadığı Pozantı’nın Alpu, Hamidiye ve Gökbez köyleri ile Aladağ ilçemizde orman işletmelerine alınacak işçiler için bazı teşkilat temsilcilerinin “Önce AKP’ye üye olun.” diyerek vatandaşı yönlendirmeye çalıştığına, AKP’li olmayanların işe alınmayacağına dair iddialar yaptığımız ziyaretlerimizde tarafımıza iletilmiştir. Böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmeyeceğimizi, insanların işiyle, ekmeğiyle, umutlarıyla oynanmaması gerektiğini hatırlatıyor, saygılar sunuyorum.” dedi. 
 

Bir Yorum