Gündem

İŞKUR'dan Askerlere Eğitim

İŞKUR kendi resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama paylaştı. Açıklamada İŞKUR’un Terhis Öncesi Mehmetçiklere “İş Arama Becerileri Eğitimi” Verdiği belirtildi. 

İŞKUR tarafından yayımlanan açıklamanın detayları şöyle;

İş ve meslek seçimi aşamasında olan vatandaşlarımıza askerlik mesleğinin tanıtılması ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile İŞKUR arasında personel istihdamı kapsamında ortak faaliyetlerin yürütülmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi yönünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

TSK bünyesindeki görev olanakları ve personel istihdamına yönelik ilanlar artık İŞKUR sisteminde yer alacak. Protokolle birlikte TSK’ya personel istihdamına yönelik başvuru kılavuzunda/ilanlarında belirtilen nitelikte iş arayanlara İŞKUR tarafından başvuru süresince toplu mesaj gönderileceği gibi, iş ve meslek danışmanları iş ve meslek seçim aşamasında olan kişilere TSK’da personel istihdam statüleri, özlük hakları gibi alanlarda bilgi verecek. Terhislerine iki ay veya daha kısa süre kalan erbaş/erlere söz konusu Meslek Danışmanları tarafından “İş Arama Becerileri Eğitimi” verilmesi, TSK’nın afiş ve broşürlerinin İŞKUR’un ilan panolarında gösterimi ve İŞKUR tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen “Meslek Tanıtım Günleri”nde askerlik mesleğinin tanıtımı için TSK tarafından personel desteği verilmesi söz konusu protokolle karara bağlandı.

Kamupersoneli.net | ANKARA