Gündem

İŞKUR TYP Kapsamında 505 Personel Alınıyor ! İlana Rekor Başvuru Yapıldı

Düzce’de Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü TYP kapsamında okullarda görev yapmak üzere 505 kişinin işe alınacağı ifade edilmişti. Söz konusu ilan için rekor sayıda başvuru yapıldı. Bu başvuru sayısı 2 bin 731 olurken işe alınacakları belirlemek için kura çekimi yapıldı.

505 PERSONEL ALIMI

Düzce Valiliği aktif iş gücü hizmetleri genelgesi çerçevesinde Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol doğrultusunda gerçekleştirilecek Toplum Yararına Program (TYP) ile il genelinde personel alımı yapılacak. Bu personel alımı 450’si temizlik görevlisi ve 55’i güvenlik görevlisi olmak üzere 505 personel alımı yapılacağı ifade edildi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda ve kurumlarda çalıştırılmak üzere temizlik görevlisi alımı için 2 bin 512, güvenlik görevlisi alımı için ise 219 kişi başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanlar ise kura ile belirlendi.

KURA ÇEKİMİ YAPILDI

Düzce Kalıcı Konutlar Belgesinde bulunan spor salonunda kura çekimi gerçekleştirildi. Düzce 2. Noteri tarafından gerçekleştirilen kura çekiminde heyecanlı bekleyiş yaşanırken kurada çıkanlar sevindi çıkamayanlar ise üzüldü.