Gündem

İşkur Üzerinde 84 Bin Personel Alım İlanı Yer Alıyor (En Çok Hangi Meslekler Aranıyor?)

2017 yılı için açıklanan ve özel sektör firmaları tarafından oldukça benimsenen istihdam seferberliği kampanyalarının 2018 yılında da devam edeceği duyuruldu. 

İSTİHDAM SEFERBELİĞİ 2018 YILINDA DA DEVAM EDİYOR

İstihdam seferberliğinin bu yıl içinde devam edeceğinin açıklanmasının ardından özel sektör firmaları ve kamu kurumları işçi ve personel alım ilanlarını Türkiye İş Kurumu’nun internet sayfasından yayımlamaya devam ediyorlar. Öyle ki çoğu firma işçi ve personel alımlarını sadece İşkur aracılığıyla gerçekleştiriyor. 

Bu haberimizde Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan ve başvuru süreci devam iş ilanlarına göre en çok aranan meslek gruplarını ve bu gruplarda yapılacak alım sayılarını değerlendireceğiz. 

İŞKUR ÜZERİNDEN 80 BİN PERSONEL ALIM İLANI YER ALIYOR

Özellikle kamu kurumları ve özel sektör firmaları yeni yılın girmesiyle personel ve işçi alım ilanlarında güncellemeye gittiler. Güncellenen rakamlara göre, Türkiye geneli her şehirden ve farklı kadrolardan alımların yapılacağı açıklandığı 80.094 personel alım ilanı yayımlandı. 

Peki yayımlanan bu ilanlar arasında en çok hangi meslek grupları yer aldı. işte detaylar,

İŞKUR’DA EN ÇOK ALIM İLANI BULUNAN MESLEK GRUPLARI

Özel sektör firmalar ve kamu kurumları tarafından farklı şehirlerde ve çeşitli kadrolarda yayımlanan işçi ve personel alım ilanlarında, alım yapılacak kadrolara göre istihdam edilecek personel sayıları şu şekilde gerçekleşti. İşkur’un istihdam ve ilanlara ilişkin verilerin yer aldığı internet adresinde paylaşılan yer alan bilgilere göre, Ocak 2018 tarihinde İşkur üzerinden en fazla ilana sahip olan meslek grubu yaklaşık 22 bin personel alım ilanı bulunan Beden İşçisi kadrosu oldu. 

Beden İşçisi pozisyonu için firmalar tarafından yayımlanan işçi alım ilanları, İşkur üzerinden yayımlanan tüm ilanların neredeyse dörtte birini oluşturuyor. Beden İşçisi pozisyonu dışında ilan sayısıyla dikkat çeken meslek grupları ve alım yapılacak personel sayılarına ilişkin detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

DİKKAT ÇEKEN DİĞER ALIM İLANLARI

Güvenlik Görevlisi kadrosunda toplam 2 bin 300 civarında ilan yer alırken, firmalar tarafından 2380 Garson alım ilanı yayımlandı. Ayrıca yayımlanan ilanlar arasında, 3 bin 500Satış Danışmanı / Uzmanı, 3 bin Temizlik Görevlisi, 1500 Şoför, 2 bin 100 Makineci (Dikiş), 1400 Ön Muhasebeci, 991 Kasiyer, 1400 Büro Memuru, 1 bin 400 Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. İşkur dan güvenlik görevlisi olarak okula başladık ama geçici ikamet ettiğimiz yerde çok iş imkanı yok bir daha işkur adı duymak istemiyorum çünkü iş beğenmiyorlar diyorlar beğendiniz işte sürekli kalamıyoruz

  2. KPSS Sınava girerken hiç kimse yaş sormuyor ama işe gireceği zaman 35 yaş diyorlar yazık değil mi bu insanlara