Gündem

İslam Ülkeleri Büyükelçileri İftar Yemeğinde Buluştu

İslam Ülkelerinin Büyükelçileri düzenlenen bir iftar yemeğinde bir araya geldiler. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Ya aklımızı başımıza devşirip birlik olacağız ya da bölük pörçük bir şekilde mahvolacağız.” dedi. 

Kamalak, partisinin bir otelde düzenlediği İslam Ülkeleri Büyükelçileri İftarı’nda yaptığı konuşmada, her yıl geleneksel düzenledikleri iftarın, ilk kez İslam coğrafyasının oldukça sıkıntılı, kanlı, karışık ve dağınık bir dönemine rastladığına dikkati çekti.

Dünyada terör olaylarının son 5 yılda 3 kat, son bir yılda ise yüzde 80 oranında arttığına işaret eden Kamalak, “Ya aklımızı başımıza devşirip birlik olacağız ya da bölük pörçük bir şekilde mahvolacağız.” ifadelerini kullandı. 

Kamalak, “İhtilaflarımızın kör karanlığında boğulmak yerine ittifaklarımızı ön plana çıkararak gücümüzü artırmalıyız. Bu kirli oyunu bozmanın tek yolu, ne pahasına olursa olsun İslam Birliği’ni hayata geçirmektir. Çünkü İslam Birliği olmadan, adil dünyayı kurmak mümkün değildir. Müslümanların birlik ve beraberliğini sağlamadan insanlığa huzur getirmek mümkün değildir. Irkçı emperyalizmi durdurabilmek için İslam Birliği’ni sağlamak zorundayız. Müslümanların can ve mal güvenliği için İslam Birliği’ni hayata geçirmek zorundayız. Tüm insanlığın huzur ve saadeti için İslam Birliği’ni kurmak zorundayız.” diye konuştu.

Kamalak, İslam Birliği’nin ve adil dünya düzeninin mutlaka kurulacağını sözlerine ekledi.

Kamupersoneli.net / AA