Gündem

İstanbul 3 günlük yasağa hazır! Saatler kala önemli açıklama

30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanacak 3 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi İBB’nin aldığı önlemler açıklandı. Yasağa hazır olduğu belirtilen Belediye 3 gün boyuncu otobüs, metro, metrobüs ve vapur seferleri belli aralıklarla gerçekleştirilecek. Ayrıca ulaşım, su, doğalgaz, ekmek gibi temel ihtiyaçların yanında, sebze meyve hali, yaşlı ve engelli bakımı, cenaze hizmetleri, tıbbi ve katı atıkların bertarafı, mobil hijyen timi, ALO 153, şantiye çalışmaları ile güvenlik hizmetlerini aralıksız sürdürecek.

Yasak günlerinde gıda yardımı devam edecek

Corona virüsü salgını nedeniyle İBB’den gıda yardımı alan vatandaşlar için koliler hız kesmeden dağıtılmaya devam edilecek. Mahalleleri gezen İBB personelleri çocuklara beklediği sütleri ulaştıracak.

Ulaşım devam edecek

Yasaktan muaf tutulan ve işe gitmek zorunda olanlar için İETT sefer planlamalarını güncelledi. 1 Mayıs Cuma günü 493 hatta 11 binden fazla sefer yapılacak. Cumartesi ve Pazar günleri de yine 493 hatta 7 bin civarında sefer gerçekleştirilecek.

Metrobüs hattında ise sefer aralıkları sabah işe gidiş ve akşam iş çıkışı saatlerinde 3 dakikada bir, gün içinde 10 dakikada bir şeklinde uygulanacak. Şehir Hatları AŞ her gün 6 hatta, 11 gemi, 1 arabalı vapur ile, 127’şer sefer yapılacak.

Metro hatlarında, 1 Mayıs’ta 07.00-20.00 arasında 30 dakika aralıklarla, 2-3 Mayıs’ta 07.00-10.00 ve 17.00-20.00 arasında 30 dakika aralıklarla seferler yapılacak.

İSPARK işletmesinde olan otoparklar hizmete kapalı olurken, Genel Müdürlük, Bazı açık ve katlı otoparklar, Alibeyköy Cep Otogarı, İstinye ve Tarabya Marina, Bayrampaşa Sebze-Meyve Hali ve Kozyatağı Sebze-Meyve Halinde, toplamda 245 personel görev yapacak.

Halk ekmek ve hamidiye su hizmete devam edecek

İstanbul Halk Ekmek, tam kapasitede çalışmaya devam edecek. Hamidiye su ise 3 gün boyunca İstanbulluların hizmetinde olacak.

150 ton atık toplanacak

İSTAÇ, 3 gün sürecek sokağa çıkma yasağı süresince, görevlendirdiği personeller ile 150 ton atık toplayacak.