Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Ak Parti Adayını Belirledi Mi? AK Parti Sözcüsü Ünal Açıkladı!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının sona ermesinin ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal toplantının detaylarına dair değerlendirmelerde bulundu. 

KADİR TOPBAŞ’IN İSTİFASINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gerçekleştirilen MYK toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamalarında istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Kadir Topbaş’ın istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti Sözcüsü Ünal konuya ilişkin “İstifa kişisel bir karardır. Burada sayın Kadir Topbaş’ın hem istifasını açıkladığı esnada hem de daha sonrasında açık bir şekilde bunun kendi kişisel kararı olduğunu, onurlu bir şekilde görevini yerine getirdiğini ve teslim ettiğini ve İBB’den istifasının davasından ayrılmak anlamına gelmediğini kendisi ifade etti.” 

”TAMAMEN KADİR TOPBAŞ’IN TERCİHİDİR”

”Tabi ki istişarelerde bulunmuştur ve bunların neticesinde kenedi kişisel tercihini yapmıştır. Hiçbir tercihi tek bir nedenle izah edemeyiz. Bu süreç içinde yaşananlar olup bitenler tamamının toplamı sayın kadir Topbaş’ı bir tercih noktasına getirmiştir.” değerlendirmesinde bulundu. 

AK PARTİ BİR ADAY BELİRLEDİ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için AK Parti’nin bir adayı olup olmadığı konusuna dair yapmış olduğu açıklamasında Burada karar verici olan İBB meclisidir. Perşembe günü yapılacak meclis seçimleriyle başkanın kim olduğuna bizzat belediye meclisi karar verecektir. Biz de tabi bu seçim öncesinde kendi istişarelerimizi yaptık. Bu istişareler doğrultusunda meclis üyelerimiz o gün bir karar verecekler.” değerlendirmesinde bulundu. 

IRAK VE REFERANDUM KONUSU

Irak’ta bağımsız bir kürt devleti kurulmasına ilişkin yapılan referanduma dair açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Irak’a yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı konusuna yönelik açıklamalarda bulundu. ”Biz MYK toplantılarında meseleyi daha çok siyasi akıl yönünden ele alırız. Biz bölgede artık terör fazının başka bir sürece dönüştüğünü görüyoruz. Bugüne kadar bölgenin terör örgütleri üzerinden terörize edilmesi süreci artık yeni bir faza dönüşmüş durumda. ”

”TERÖR FAZI BAŞKA BİR FAZA DÖNÜŞÜYOR”

”Bu yeni faz bölgede sınırların statülerin konuşulduğu, gerilim alanlarının değiştirildiği bir döneme evriliyor. Biz bölgemizde sınırların değişmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim ırak ve Suriye ile sınırlarımız bellidir. Biz Suriye ve Irak’ın torak bütünlüğünden yana olduğumuzu söyledik. Sınır kapılarımız henüz kapatılmış değil. Çünkü Irak merkezi yönetimi sınır kapılarını teslim almak üzere harekete geçmiş durumda. Biz bu girişimin sonucuna göre kararımızı açıklayacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA