Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Toplam Borcu ortaya çıktı! İBB Başkanı İmamoğlu canlı yayında açıkladı

Habertürk TV’de katıldığı yayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “En doğru sorulardan birisi. İşin özeti Türkiye’de ekonomi. İstanbul bu konuda kapasitesi en yüksek şehirlerden bir tanesi. Meclis’te sıkıntılar yaşayabileceğimizi biliyoruz. İlk Meclis’te bunu aştık. Borçlanma hakkını verdiler. Son mecliste “Kullanmadınız niye istiyorsunuz?” dediler.” İfadelerini kullandı.

İSTANBUL EN ÖNEMLİ MESELELERİN BAŞINDA YÜRÜMEYEN METRO HATLARI GELİYOR

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir takvimimiz var. Muazzam bir takvim yönetiyoruz. 2019 bütçesinde gider bütçesi var. 3 milyar liraya yakın aşağıya çektik. 20 milyar liraya kadar indirdiğimizi düşünüyoruz. Büyükşehirin politikasının doğru yürümediğini tespit ettik. Mali durumlarda en önemli meselelerin başında: Yürümeyen metro hatları… Burada borçlanma ayrı bir kalem. Bunun gibi borçlanmalarımız var.” Dedi.

İMAMOĞLU İBB BORCUNU AÇIKLADI

İBB’nin totalde borcu 50 milyar TL’nin üzerinde olduğunu dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “Kısa ve orta vadeli borç 30 milyar TL’nin üzerinde. 25 yıla kadar giden borçlar var. Kendi iştirakine borçlu ama o da borcu. 1 milyar liraya yakın vergi borcu ödemek zorunda kaldık. İştiraklere ödemek zorunda kaldığımız rakam buna dahil değil. Ben şu an rakamları paylaşıyorum sizinle. Magazinsel bir cevap beklemeyin mühür deyince. Birinci sırada İBB nin yönetimine idari ve mali disiplin getiriyoruz. Toplum “Benim paramla ne yapıyorsun?” diyor.” İfadelerini kullandı.