Gündem

İstanbul'da 19 Eylül'de Ulaşım Ücretsiz Olacak

19 Eylül 2016’da eğitim öğretimin başlaması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi önlemler aldı. Okulların açılacağı ilk gün olan 19 Eylül’de, 06.00-14.00 saatleri arasında toplu taşıma da ücretsiz olacak.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ulaşımda sıkıntılar yaşanmaması için önlemler alındığını ve ek seferler koyulduğunu açıkladı.

Yine 19 Eylül Pazartesi günü ağır tonajlı araçlar belirli saatlerde trafiğe çıkmayacak, yol çalışmaları okulların açıldığı ilk hafta yapılmayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 19 Eylül Pazartesi günü alınacak önlemlere ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“Okulların açıldığı gün toplu ulaşım araçları 06.00 -14.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. Ağır tonajlı araçlar, okulların açılış haftasında 06.00-10.00 saatleri arası trafiğe çıkamayacak, olası kaza durumları için çekiciler yollarda hazır olacak, 1.570 trafik polisi trafik denetlemesi için görevde olacak.

-Şantiyelerde ve yollarda okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar için 22.00 – 05.00 saatleri arasında gece vardiyası uygulanacak.

-Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulundurulacak.

-Trafiğe çıkacak 5 bin 361 okul servisi İSPARK otoparklarından pazartesi günü ücretsiz yararlanacak.

-Metro, tramvay, metrobüs, otobüs ek seferleri sayesinde 755 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 500 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak.

-Trafik akışını sağlamak için bin 570 polis görev yapacak. İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi’nde yaklaşık bin personelle görev yapacak.

-İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak.”

Kamupersoneli.net