Gündem

İstanbul'da 3 gün boyunca kar yağışı bekleniyor! 3 il için fırtına uyarısı

Mevsimin en sert soğuk hava dalgası yurda giriş yapmak üzere. Bugün Türkiye genelinde yağmur beklenirken Ağrı ve çevresinde kar görülecek. Bu gece saatlerinden itibaren hava sıcaklıkları ciddi şekilde düşecek ve Türkiye batı bölgelerden başlamak üzere kar yağışının etkisi altına girecek. İstanbul’da hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşmesiyle geceden itibaren 3 gün boyunca kar bekleniyor. Ankara için ise fırtına uyarısı geldi, Valilik tarafından yapılan duyuruya göre Ankara’da rüzgarın hızı 100 kilometreye ulaşacak. 

Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyereden sıcaklıklar bu geceden itibaren hızla düşecek ve yerini kar yağışına bırakacak. Çok kısa sürede 10 derece birden düşecek olan hava sıcaklıklarıyla birlikte güney kıyılar hariç birçok noktada kar görülecek.

3 GÜN SÜRECEK

Bu geceden itibaren etkilemeye başlayacak olan soğuk hava dalgası kendisini 3 gün boyunca hissettirecek ve pazar gününden itibaren sıcaklıklar yükselmeye başlayacak.

BUGÜN SAĞANAK YARIN KAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden sonra Çanakkale il geneli ile Balıkesir’in batı kıyı ve Edirne’nin güney ilçelerinde görülecek olan sağanak yağışların, kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yarın ise bölgenin büyük bölümünde kar bekleniyor.

RÜZGAR ANKARA’DA 100 KİLOMETREYE ULAŞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan başlayacak kuvvetli rüzgârın (lodos) etkisini artırarak kuvvetli ve tam fırtına 100 kilometre hızında esmesi beklenmektedir.  Fırtınanın, 6 Şubat 2020 Perşembe günü akşam saatlerine kadar ilimiz genelinde etkili olmaya devam edeceği beklendiğinden kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direk devrilmesi) vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ANTALYA VE MUĞLA İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Antalya ve Muğla için fırtına uyarısında bulundu; Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden itibaren Muğla il geneli ile Antalya’nın batı kıyı ilçelerinde  görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.