Gündem

İstanbul'da bir ilk! Bugünden itibaren resmen başladı: 10 gün boyunca ücretsiz olacak

Temeli 2014 yılında atılan, 15 istasyonu olan ve 6 ilçeyi birbirine bağlayan olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın ilk seferi bugün başladı. Bu sefer vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Mecburi güzergahı olduğu için kullanan yolcular kadar, merak ettiği için gelen yolcular da netroda yerini alırken bu hizmet ilk 10 gün ücretsiz olacak. Metro hattı İstanbul’un ikinci, Avrupa yakasının ise ilk sürücüsüz metrosu olma özelliği taşıyor.

Engelli erişimine yüzde 100 uygun olarak tasarlanan M7 hattında, engelli vatandaşlarla test sürüşü yapılarak gelen talepler doğrultusunda değişiklikler yapıldı.  Bu doğrultuda İndüksiyon Döngü Sistemi adı verilen sadece engelli bireylerin işitme cihazları aracılığıyla duyabileceği frekansta yayın yapılıyor.

İstanbul'da bir ilk! Bugünden itibaren resmen başladı: 10 gün boyunca ücretsiz olacak

“ÇOK GÜZEL BİR HİZMET YAPMIŞLAR”

Metro hattını kullanan bir vatandaş ise çok güzel bir hizmet olduğunu şu sözlerle belirtti:

“İlk olduğu için merak ettim bindim. Normalde kullandığım bir güzergah değil ama ilk defa binmek için, görmek için geldim. Çok güzel bir hizmet yapmışlar. Herkese emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Korona beni korkutmadı. Tedbirliyiz. Maskemizi kullanıyoruz. Mesafemizi koruyoruz. İnşallah koronaya yakalanmayız”