Gündem

İstanbul'da Dev Tarihi Eser Operasyonu: 386 Eser Ele Geçirildi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Büyükçekmece’de 5 kişinin farklı dönemlere ait kaçak tarihi eserleri, 250 bin liraya satmak için müşteri aradığı ihbarını aldı.

ESERLER MÜZEYE TESLİM EDİLDİ

Konuya ilişkin Jandarma ekipleri bir çalışma başlattı. Jandarma ekipler Hazarfen Havalimanı yolunda bir aracı durdu. Araçta çeşitli aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda bezlere sarılı Osmanlı, Selçuklu, Roma ve Helenistik döneme ait 386 tarihi eser ele geçirildi.

Ayrıca tarihi eserler ise İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüne teslim edildi.

Tarihi eserlerle ilgili İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Zeynep Kızıltan gazetecilere çeşitli bilgiler verdi. Kızıltan operasyonda tarihi eser niteliği taşıyan 386 eserin ele geçirildiğini ifade etti. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Zeynep Kızıltan’ın açıklamaları şu yönde oldu;

“ESERLERİN 299’U SİKKE”

”Bu eserler içerisinde olanların hemen hemen hepsi, 2863 sayılı yasa kapsamında tespit ve tescile tabi müzelik değerde eserler. Eserlerin 299’u sikke. Bu sikkelerin 65’i gümüş. Gümüş paralar Yunan, Roma Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait. Bunlar arasında 1700 yıllarda Beyazıt dönemine ve 1213 yıllardan Keykubad dönemine ait olan para ve 5 de kurşun mühür var.”

Kamupersoneli.net – ANKARA