Gündem

İstanbul'da Terör Örgütü PKK'ya Operasyon Düzenlendi

İstanbul’da, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanmasına yönelik helikopter destekli operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanmasına yönelik Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve polis helikopterinin de desteğiyle operasyon gerçekleştirdi.

Beyoğlu, Esenyurt, Sultangazi, Bahçelievler, Bağcılar, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde tespit edilen adreslere gelen emniyet mensupları, önce çevrede Çevik Kuvvet ekipleri ile güvenlik önlemi aldı.

Polis helikopteriyle havadan koordinasyonun sağlandığı bölgede, Özel Harekat polisleri öncülüğünde girilen adreslerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında, yasa dışı gösteri düzenleyen şüphelilerin toplantı yaptıkları iddia edilen HDP İl Örgütünün Beyoğlu’ndaki binasında gerçekleştirilen aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, bir telsiz ve jammer cihazı ele geçirildi.

“Terör örgütü üyesi olmak, örgüte adam kazandırmak, yasa dışı toplantı ve gösteri düzenlemek” iddialarıyla gözaltına alınan, kadınların da bulunduğu 17 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kamupersoneli.net | AA