Gündem

İstanbul depremi için hazırlanan büyük planı Bakan Soylu açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırlandığını söyledi. Toplanan deprem paraları nereye gidiyor? sorusuna ise ”Türkiye’de binlerce okul ve hastane yapıldı mesela Elazığ’daki Şehir Hastanesi’nde hiçbir şey yok o deprem orada 3 büyüklüğünde gibi hissedildi.” dedi. Bakan Soylu’nun konuşmasından satır başları…

“Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz”

Bakan Soylu açıklamalarında olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırladıklarını ifade etti. Bununla birlikte Bakan Soylu açıklamalarında “Muhtarlarla whatsapp grubu kurduk, hala bu whatsapp grubumuz devam ediyor. Kendi koordinasyonumuzda dört beş ayrı yapı içerisinde bu yardımları dağıttık.” ifadelerine yer verdi.

“Elazığ ve Malatya’daki depremlerin ardından şu ana kadar 460 milyon lira harcadık.”

Şu ana kadar Elazığ ve Malatya’da yaklaşık 150 bin kişiye sosyal rehabilitasyon uygulandı. Hem Malatya hem Elazığ olsun, bu kadar hızlı hasar tespitinin yapıldığı başka bir ülke olmamıştır. Burada çok tecrübeler elde ettik. Bu depremin her saniyesinde Elazığ’da yaşarken ben ve arkadaşlarım, bakanlarımız, bakan yardımcılarımızın zihninde hep büyük İstanbul depremi vardı. O toplantıların tamamında trafikte İstanbul’da ne yapmalıyız, herkesin kendine ait yoğu bir tecrübesi oldu.

TALEPLER ÇOK FAZLA

Sayın Cumhurbaşkanımızın meseleye ilk günden beri müdahale etmesi, yani sabah akşam öğlen sürekli arıyor ya da biz arayıp bilgi arz ediyoruz kendisinin tecrübesi bizden daha çok hem İstanbul’u hem Van’ı hem Bingöl’ü yaşamış Sayın Cumhurbaşkanımızın yol göstermesiyle hem bakan arkadaşlarımızın koordinasyonu ile, şöyle bir sistem kurduk. Biz 1 yılda Elazığ ve Malatya’yı normalleştireceğiz hem Sayın Berat Albayrak, Sayın Varank, hem Milli Eğitim bakanımız hepsi geldiler onlar da 1 yıllık bir periyot çizdiler.