Gündem

İstanbul Emniyet Müdürü: " Velilerimiz Rahat Olsunlar"

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbulluların yeni eğitim ve öğretim yılında okul önlerinde daha çok motorize ekip göreceklerini belirterek, “Velilerimiz şundan emin olsun okullar bizim çok özel olarak takip ettiğimiz yerlerdir. Buralarda suça meyilli insanlar dolaşamayacak.” dedi.

Çalışkan, Sultanahmet Meydanı’nda toplanan Yunus Timleri’ne yapılan takviyeler hakkında bilgi verdi ve polislerle tek tek ilgilendi.

Polisin sokak hakimiyetinin tam olması gerektiğini vurgulayan Çalışkan, “Ben bir yıldır İstanbul’da görevliyim. Polisimizin 24 saat boyunca sokak hakimiyetini sağlaması için çeşitli tedbirler alıyoruz. Bu tedbirlerimizden biri de, Yunus polislerle ilgili çalışmalarımızdır. Şu anda burada 120 motorize ekibimiz var. Önleyici hizmetlerde görev yapan Yunuslarımız şu an 200 motorla hizmet veriyor. İlk etapta bu sayıyı 500 ekibe çıkarmaktır. Yunus polislerin, çevik olmaları, trafiğe takılmamaları ve yapı olarak da dinamik olmalarından dolayı asayiş yönünden çok büyük faydaları olacağına inanıyorum. İnşallah görevlerinde başarılı olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Yunus Timleri’nin atik ve trafiğe takılmamalarının avantajlarını anlatan Çalışkan, İstanbulluların, ilerleyen günlerde her herde Yunusları göreceklerini söyledi.

– “Velilerimiz emin olsun”

Yeni eğitim yılında okul önlerinde denetimlerin arttırıldığına dikkati çeken Çalışkan, emniyetin 6 ayrı biriminin koordineli bir şekilde çalıştığını söyledi. 

Okul önlerinde sıkı denetim tedbirlerinin alındığını söyleyen Çalışkan, şunları kaydetti:

“Okullarla ilgili daha önce sorunlu olarak tespit ettiğimiz 100 ayrı noktada 6 birimimiz uygulamalarını gerçekleştiriyor. Bu tedbirler, 365 gün boyunca devam edecektir. İlk zamanlar sıkı tedbirleri herkes hissedecektir. Velilerimiz şundan emin olsun, okullar bizim çok özel olarak takip ettiğimiz yerlerdir. Buralarda suça meyilli insanlar dolaşamayacak. Her türlü suçla ilgili buradaki birimlerimiz (narkotik şubeden asayiş ve çocuk birimine kadar) farklı görevlerini ifa edecektir. Bu konuda velilerimiz rahat olsun.”

KAMUPERSONELİ.NET – AA