Gündem

İstanbul İl Müdür Yardımcısı Görevden Alındı

İbrahim Noğay’ın Twitter hesabından “özgür adam” isimli kullanıcıya yaptığı çirkin yorum sebebiyle, Bakanlık’tan gelen yazılı açıklamada, ilgili müdür yardımcısı ve görev yaptığı ilin adı verilmeyerek, yapılan paylaşımın toplumun tepkisini çektiği ifade edildi. Yapılan yazılı açıklamada “Birlik ve beraberlik ruhunu yaralayıcı bir dil ve üslubun devletin hiçbir kademesinde asla kabul edilemez olduğu” vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: 

“Anne ve yavrularımız ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanacak ve bakanlığımız hizmet modellerinden faydalandırılacaktır. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti’nin olduğu yerde kimse sahipsiz ve yalnız değildir. Biz; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm vatandaşlarımızın huzur, barış ve refah içerisinde birlikte yaşaması için canla başla çalışmaya devam ederek bu tür davranışlara asla izin vermeyeceğiz. Söz konusu şahıs olayın hemen akabinde görevden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır.”

İstanbul Valiliğinden ise konuyla ilgili şöyle bir açıklama geldi:

“İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı (Nail N), şahsi twitter hesabından yapılan çirkin paylaşımı nedeniyle, Bakanlık makamınca görevden alınmış ve hakkında tahkikat başlatılmıştır. İlimizdeki bir kamu görevlisi tarafından yapılan ve hiçbir insani ve vicdani ölçüye sığmayacak bu çirkin paylaşımı esefle kınıyoruz. Her vatandaşımızın hiçbir ayrımcılığa tabi olmadan, devletimizin bütün imkanları ve kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için gece gündüz demeden görev yapmaya devam edeceğiz” 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise şu açıklamada bulundu: 

Vali Yerlikaya, şunları kaydetti: 

“İlimizdeki bir kamu görevlisi tarafından yapılan ve hiçbir insani ve vicdani ölçüye sığmayacak bu çirkin paylaşımı esefle kınıyoruz. Her vatandaşımızın hiçbir ayrımcılığa tabi olmadan, devletimizin bütün imkanları ve kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için gece gündüz demeden, görev yapmaya devam edeceğiz.”