Gündem

İstanbul Merkezli 14 İlde FETÖ Operasyonu ! 36 Eski Emniyet Personeli Tutuklandı

İstanbul merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı olan ByLock kullandıkları iddiasıyla 41 eski emniyet personeli yakalandı. Yakalanan eski emniyet personellerinden 36’sı tutuklandı.

İSTANBUL MERKEZLİ 14 İLDE OPERASYON

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantıları olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilerek haklarında gözaltı kararı verilen 59 emniyet mensubunun yakalanması için İstanbul merkezli 14 ilde bir operasyon düzenledi.

İstanbul merkezli 14 ilde düzenlenen operasyon 31 Mart 2017 tarihinde 64 adrese eş zamanlı olarak düzenlendi. Düzenlenen operasyonda aralarında polis müdürlerinin de bulunduğu 41 emniyet personeli gözaltına alındı.

ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 36’sı tutuklanırken 5’i de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca hakkında gözaltı kararı bulunan 18 emniyet personeli için arama çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA