Gündem

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan Çekmeköy'de Düşen Helikopter Hakkında Açıklama

İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi’nde bir site içine UH-1 tipi askeri helikopter bilinmeyen bir nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya helikopterde bulunan 4 askerin şehit olduğunu duyurdu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopter, henüz belirlenemeyen nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

VALİ YERLİKAYA: 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerinde açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya şöyle konuştu:

“Saat 18.51 itibariyle 4. Kara havacılık alayına ait askeri helikopter henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz’de site içerisine maalesef düşmüştür. Olay yerine hemen iki dakika içerisinde 112, itfaiye, AFAD olay yerine gelmiştir. 4 askerimiz yaralı olarak hastaneye ulaştırılmıştır. Az önce İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre maalesef 4 askerimiz şehit olmuştur. Milletimizin, ordumuzun başı sağolsun. Üzüntümüz büyük. Olayla ilgili savcılık tahkikat başlamıştır.”