Gündem

İstanbullular Dikkat! Meteorolojiden 3 Saat Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı kapsamında yapmış olduğu uyarısında İstanbul başta olmak üzere çok sayıda şehir için bazı yağış uyarılarında bulunmuştu. İstanbul için yapılan uyarıların ardından beklenen yağmur kentin bazı bölgelerinde etkili olmaya başladı. 

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışın İstanbul, Sakarya, Zonguldak ve Düzce, öğle saatlerinden sonra Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayramın üçüncü gününe yönelik yapmış olduğu uyarısına yenisini ekledi. İstanbul’da yaşayan vatandaşlara yönelik yapılan uyarıda, kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi gerektiği bildirilirken sel ve baskınları uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji’den İstanbul için yapılan açıklamada “Yapılan son analiz ve değerlendirmelere göre İstanbul’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde bugün öğle saatlerine kadar aralıklarla ve yerel olarak kuvvetli (15-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı. 

İstanbul’un dışında yağmur bazı kentlerde de yağmur uyarısında bulunuldu. Edirne, Kırklareli, Yalova, Kocaeli ve Sakarya için yapılan kuvvetli sağanak yağmur uyarısında, Edirne ve Kırklareli’de kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağış beklendiği, Yalova, Kocaeli ve Sakarya’da havanın 2 saatlik periyotta kuvvetli, gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı bildirildi. Meteoroloji bu şehirler için yapmış olduğu uyarılarında ayrıca vatandaşlara muhtemel ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA