Gündem

İstanbulluları sevindiren haber: 24 saat hizmet verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Şehir Hatları’nda yapılacak iyileşme ve kolaylığı kamuyouyla paylaştı. Şehir Hatları’nda çalışan vapurlar 24 saat hizmet vermeye başlayacağı açıklayan Dedetaş, İBB Meclisi’nden karar beklediklerini belirterek “Karardan sonra boğazda da 24 saat çalışan bir sistem uygulayacağız” dedi. Adalar’da Toplu Ulaşım Müdürlüğü’nün bir çalıştay düzenlendiğini ve çalıştayın sonunda ring seferi olarak Adalar’a 24 saat hizmet verilmeye başlandığını hatırlatan Dedetaş, Boğaz Hatları’nda da bu kapsamda çalışmaların başladığını açıkladı.

Şehir Hatları’nın 21 hatta, 700 personelle, günde 621 sefer hizmeti verdiğini sözlerine ekleyen Dedetaş, yapılan çalıştay ve toplantıların, ortada bir ulaşım entegrasyonu sorunu olduğunu gösterdiğini belirtti. Dedetaş, konu hakkında şunları dedi:”Akademik çevreler ve çalışma gruplarıyla beraber işbirliği yaparak çalışmalara başladık. Gerek Şehir Hatları, gerekse de denizin diğer paydaşları olarak, denizi daha etkin bir şekilde kullanma gayreti içindeyiz. Özellikle metro ve metroya ulaşım sağlayan otobüslere uyumlu bir sistemi kurarak bu sorunu aşacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dediği gibi, deniz ulaşımında yüzde 10 payını yakalamak. Elimizdeki verilere göre, 2019 yılında, 2018’e göre yüzde 5’lik bir artış gözlemlendi. Sadece, yaz mevsimi üzerinden bakarsak oran, yüzde 11 oluyor ki, bu artış ortalamanın üzerinde.”

ELEKTRİKLİ TEKNE

İstanbulluları sevindiren haber: 24 saat hizmet verecek!

Dedetaş, denizde elektrikli araçları kullanıma sunmayı da düşündüklerini söylerken bu konuda, yurtdışındaki örneklerinden geride kalındığını kaydetti. Dedetaş, açıklamalarını şöyle tamamladı. “Biz de kağıt üstünde projelendirmesi ve projenin fizibilitesi çalışmalarına başladık. Elektrikli tekne konusu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da üzerinde durduğu konulardan biri. Bakanlığın yaptığı projelerde Şehir Hatları koordinasyonu üstlendi. Elektrikli tekneler, yakıt maliyeti olmadığı için ekonomimize ve çevreye olumlu yansıyacak.”