Gündem

İşte Türk Firmanın Yaptığı Havadaki Otel

Keşif ve gözetleme için geliştirilen insansız hava gemileri, itici güç sağlayan sistem ve kontrol yüzeyleriyle, havada hareket edebilen ‘hafif hava aracı’ olarak tanımlanıyor.

Günümüz teknolojisinde dünyada insansız hava gemilerini en yoğun kullanan, bu alanda da ciddi gelişmelere imza atan ülke olarak Amerika öne çıkıyor. Ülkemizde de bu ürün var, ancak fiili olarak kullanımı henüz yok.

Fakat yakın coğrafyamızda, Irak ve İsrail’de de hava gemileri halihazırda kullanılıyor. Türkiye’nin ilk hava gemisini geliştiren Kuzgun Havacılık, 2007 yılında, şirketin genel müdürü olan Mühendis Yücel Demir öncülüğünde, bir grup idealist mühendis tarafından kurulmuş. Ciddi bir tecrübe, birikim ve havacılığın geleceğini okuyabilecek öngörüyle yola koyulup, hava gemisinin (airship) geleceğin önemli uçan araçlarından birisi olacağını öngörmüşler. 

Hava gemileri (Airships) konusunda yaklaşık 10 yıldır çalışan bu ekip, 10 yıl önce dünyada böyle sistemler olmadığı için devletin ilgili yetkilileri tarafından dikkate alınmamışlar. Ancak günümüzde, Kuzgun Havacılık’ın patentlerini alıp yapıp uçurduğu sistemler, ABD başta olmak üzere bu teknolojiye sahip ender ülkeler tarafından kullanılıyor. 

Kuzgun Havacılık’ın geliştirdiği sivil amaçlı hava gemisi havada uçan otel de olacak. Diğer bir ifadeyle havada mavi yolculuk yapabileceksiniz. Havada düşük süratte, odanızdaki yatağınızda uzanarak, dünyayı yukarıdan seyredebileceksiniz.