Gündem

İstihbarat'a FBİ – CİA Formülü Mü Geliyor? Güvenlik İstihbarat Müsteşarlığı Kuruluyor

İç İstihbaratın sağlanabilmesi için , yeni bir müsteşarlık kurulması ve istihbarat kurumlarının bu istihbarat müsteşarlığı adı altında birleştirilmesi planlanıyor. Güvenlik İstihbarat Müsteşarlığı (GİM) adı altında birleşecek olan MİT, Emniyet ve Jandarma İç istihbarat ekipleri , Yurt içindeki istihbaratı kontrol edecek.  Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ise dış istihbarattan sorumlu tutulması bekleniyor.  Milliyet gazetesinin haberine göre , Amerika’daki FBİ, CİA formülünün Türkiye’de hayata geçirilmesi planlanıyor.

MİT’e CİA Formülü

CİA’nın ABD’nin yurt dışı istihbaratına bakması gibi, MİT’de sadece yurt dışı istihbarattan sorumlu olacak, İç istihbarat için ise kamudaki iç istihbarattan sorumlu tüm birimler birleşecek ve Güvenlik İstihbarat Müsteşarlığı adını alacak. MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na bağlanması içinde gerekli çalışmalar yapılacak.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, daha önce MİT ve Genelkurmay’ın Cumhurbaşkanlığı’na doğrudan bağlanması yönünde fikirlerini dile getirmişti. Hükümetin yaptığı çalışmalar devam ediyor. Kısa zaman içerisinde FETÖ unsurlarının oldukça yoğun olduğu TİB’inde kapatılması gündeme gelmişti. TİB’inde İç İstihbarat’tan sorumlu olacak Güvenlik İstihbarat Müsteşarlığı’na bağlanması gündeme geldi.  Gelişmelerden haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net | Ankara