Gündem

İYİ Parti'ye Geçmek İsteyen 150 Kişi MHP'den İstifa Etti

MHP Kaş İlçe eski Başkanı İsmail Şah Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 150 kişi istifa etti.

150 kişi Kaş Adliyesi’ndeki İlçe Seçim Kurulu’na giderek istifa dilekçelerini verdi. MHP Kaş İlçe eski Başkanı İsmail Şah Yılmaz, istifa eden 150 kişi adına açıklamada bulundu. Yılmaz açıklamasında, istifaya karar vermelerindeki nedenleri de açıkladı.

150 Kişi İstifasını Verdi

İsmail Şah Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında, yıllardır MHP’ye gönül vermiş, vatana sahip çıkılmasını isteyen Türk milliyetçileri olduklarını belirterek, 1 Kasım seçimleri sonucu başlayan olağanüstü kongre taleplerine karşılık verilmediğini, bu süreçte yaşananlar nedeniyle MHP’den istifa etmeye karar verdiklerini ifade etti.

Disipline Sevk Edildi

Yılmaz, bu süre içerisinde MHP İlçe Başkanı olarak kendisinin ve ilçe yönetiminin görevden alındığını belirtti. Olağanüstü kongre isteğine kendisinin imza attığını belirten Yılmaz, sorumluluğun kendisine ait olduğunu aktardı.  İsmail Şah Yılmaz, bu durumun ardından ilçe başkanını görevden almak yerine, seçimle gelmiş tüm yönetimin görevden alındığını belirterek, bu süreçte kesin ihraç talebiyle birçok partili ve Kaş Belediye Meclisi’nin 6 üyesi disipline sevk edildiğini kaydetti.

İYİ Parti’ye Geçiyorlar

İsmail Şah Yılmaz; “Bugüne kadar ihraç edildiğimizi zannediyorduk. Ancak ihraç edilmediğimizi gördük” sözlerine yer verdi. Yılmaz, hala MHP üyesi olarak görüldüklerini ifade ederek, MHP’de artık politika yapamayacaklarını gördüklerini kaydetti. MHP Kaş İlçe eski Başkanı İsmail Şah Yılmaz, bu sebepten dolayı istifa ettiklerini açıkladı.

MHP Kaş İlçe eski Başkanı İsmail Şah Yılmaz, ve beraberinde istifa edenler, Meral Akşener başkanlığında kurulan İYİ Parti’ye geçeceklerini ifade etti.

Kamupersoneli.net – ANKARA