Gündem

İZBAN Çalışanlarına Yüzde 15 Zam Yapılacak !

İzmir Banliyö Sistemi AŞ (İZBAN) ile Demiryol-İş Sendikası arasında devam eden 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ankara’da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında imzalandı. Taraflar ilk yıl yüzde 15 zam için anlaşırken birinci yılın ikramiye ücreti 75 güne çıkarıldı, taban ücreti ise brüt bin 800 lira oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapılan son zamla beraber; birinci yıl brüt tavan çıplak ücretleri tekniker için 2 bin 340 liraya, sürücüler için 2 bin 300 liraya, teknisyenler için 2 bin 75 liraya, istasyon operatörleri 2 bin 30 liraya, muhasebe personeli için bin 940 liraya yükselirken, veznedar ve gişe görevlilerinin maaşı bin 885 lira oldu.

– İkinci yıl

İkinci yılın birinci 6 ay ücretlerine önceki 6 aya ait TÜFE oranında artış yapılacak. Ek olarak “Teknisyen” grubuna brüt 75 lira, “İstasyon Operatörü” grubuna ise brüt 50 lira artış getirildi. İkramiye de 80 güne çıkarıldı. Ücreti ödenen yemek bedeli günlük 12 lira olarak belirlendi.

İkinci yılın ikinci 6 ay ücretleri de önceki 6 aya ait TÜFE oranında artırılacak. Ek olarak “Teknisyen” grubuna brüt 50 lira, “İstasyon Operatörü” grubuna brüt 25 lira artış yapılacak. İkramiye ise kıstelyevm (çalışılan gün sayısına göre) uygulanarak 85 güne çıkarılacak. Ücreti ödenen yemek günlük 12 lira olacak. 

Kamupersoneli.net / AA