Gündem

İzinsiz Protesto Yapan HDP'liler Adliyeye Sevk Edildi

 Kocaeli’nin Darıca ilçesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP’li Meclis Üyesi Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan ve çıkan olaylar üzerine gözaltına alınan aralarında HDP İl Başkanı İbrahim Ergin’in de bulunduğu 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, HDP Darıca İlçe Başkanlığı önünde Kışanak ve DBP’li Meclis Üyesi Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan gruptan gözaltına alınan 20 şüpheliden, 10’unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İşlemleri tamamlanan HDP İl Başkanı İbrahim Ergin, HDP Darıca İlçe eş başkanları Ayten Y. ve Hasan G, HDP Gebze İlçe eş başkanları Mustafa A. ve Damla B, HDP Darıca ilçe teşkilatı üyesi Hikmet K, HDP Gebze ilçe teşkilatı yöneticisi Mehmet Y, partililerden Zelal S. ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi sağlık kontrolünün ardından güvenlik önlemleri altında Gebze Adliyesine sevk edildi.

Diğer 10 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Geçen pazar günü Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto için HDP Darıca İlçe Başkanlığı önünde toplanan grup, polisin “basın açıklamasını parti binasında yapmaları” uyarısına itiraz etmişti. 

Yapılan uyarıyı dikkate almayan ve taşkınlık çıkaran gruba müdahale eden polis, 20 kişiyi gözaltına almıştı.

KAMUPERSONELİ.NET – AA