Gündem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den Flaş Kıbrıs Açıklaması

31 Mart Mahalli Seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer Kıbrıs hakkında açıklamalarda bulundu. Soyer açıklamalarında Türkiye’nin yavru vatan halkının çıkarlarını koruma noktasındaki mücadelesini ‘müdahale’ olarak gördü. Buna ilişkin olarak Soyer daha fazla müdahale edilmemesi gerektiğini belirtti.

TUNÇ SOYER’DEN KIBRIS AÇIKLAMASI

Ayrıca Tunç Soyer açıklamalarında “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada’nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs’ın jeopolitik önemini bir kenara koyup, Ada’yı Kıbrıslılara bırakmak lazım” ifadelerine yer verdi.

Açıklamalarında “Herkes çok fazla müdahil oluyor, sadece Türkiye değil… Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor. Olan Kıbrıslılara oluyor” ifadelerini kullanan Tunç Soyer şöyle devam etti:

“Siyasetçilerin artık halka dokunması lazım… Yüreğine… Vatandaş artık kibirli siyasetçi istemiyor. Kendisiyle iletişim kurabilen, mütevazı, diyalog içinde olana siyasetçiler istiyor. Kıbrıs’taki siyasilere baktığım zaman, Türkiye’den daha iyi bir tablo görmüyorum. Türkiye’nin siyasi seviyesinden farklı değil. Yani iftihar edilecek bir seviyede değil.”