Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesi maskematik ile günde 60 bin maske dağıtımına başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında maske üretim kapasitesini arttırmak için iki makine aldı. Meslek Fabrikası bu iki prodijital makine sayesinde günlük maske üretim kapasitesini 60 bine çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu iki makineyle İzmirlilere çok daha fazla sayıda maske ulaştıracağız” dedi.

SALGININ YAYILIM HIZI ARTMAYA DEVAM EDİYOR
 
Meslek Fabrikası’nın Bayraklı’daki Kurs Merkezi’ndeki maske üretimini yerinde inceleyen Soyer, maske üretimine verdikleri destekten dolayı Meslek Fabrikası dikiş eğitmenlerine ve gönüllülere teşekkür etti. Soyer, “Bu salgın kısa bir zaman dilimini içinde bitecekmiş gibi gözükmüyor. Salgının yayılım hızı da artmaya devam ediyor. Daha fazla önlem almamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın hem kendilerini hem birbirlerini korumak için maske kullanmaları gerekiyor. Bunun önemini vurgulamak istiyorum. Şimdi aldığımız iki yeni makinayla maske üretimimizi otomatik bir hale getiriyoruz. Günlük üretimimizi çoğaltıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi maskematik ile günde 60 bin maske dağıtımına başladı!

METRO İSTASYONLARINDA HİZMET VERİYOR
 
Prodijital makine maskeyi baskılayarak hazır halde çıkarıyor. Maskelerin lastiklerini ise Meslek Fabrikası eğitmenleri ve gönüllüler dikiyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meslek Fabrikası’nda üretilen ve dışarıdan alım yöntemiyle temin edilen maskeleri aile sağlık merkezleri ve sahada çalışan personeline dağıtılıyor. Maskeler metro istasyonlarında hizmet veren maskematiklerdeki hijyen paketleri aracılığıyla halka ulaştırılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi maskematik ile günde 60 bin maske dağıtımına başladı!

Metro istasyonlarına koyacağımız maskematikler, İzmirlilerin maskeye ücretsiz, kolayca ulaşmasını sağlayacak. İlk otomat Konak istasyonunda. İzmirim Kart’ı gösteren haftada bir, maske paketini ücretsiz alabilir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle kamusal alanlarda maske kullanımının zorunlu hale gelmesi üzerine yurttaşların tıbbi maskeye erişimini kolaylaştırmak için metro istasyonlarına maskematik yerleştirilmeye başladı. İlki Konak Metro İstasyonu’nda hizmete giren maskematik hafta başından itibaren 10 istasyona daha koyulacak.
 
Metro yolcuları İzmirim kartla yolculuk bedelini ödedikten sonra içeride bulunan maskematiğe yine İzmirim kartlarını göstererek hijyen paketini alabiliyor. Bu işlemde İzmirim Kart’dan herhangi bir düşüm yapılmıyor. Paket 4 maske ve 100 mililitrelik bir dezenfektan içeriyor. Önümüzdeki günlerde dağıtımı kolaylaştırmak için paketten dezenfektan çıkarılacak, maske sayısı beş olacak.  İzmirim kart kullanıcılarının hafta bir kez hijyen paketi alabilecek.

İLK KULLANIM BAŞKAN SOYER’DEN

Konak Metro İstasyonu’ndaki maskematiğin ilk kullanıcısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. İzmirim kartı ile hijyen paketi alan Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadelede maske kullanımının ve hijyenin önemini vurguladı. İzmirlilerin maskeye daha rahat ve steril bir şekilde ulaşmasını sağlamak için maskematiklerin sayılarını artıracaklarını söyleyen Başkan Soyer, “Bu sistem maskelerinizi birinin elinden almadığınız ve poşeti kendiniz açtığınız için steril bir kullanım imkanı veriyor. Böylelikle vatandaşlarımıza maskeye çok daha huzurlu ve kolay erişebilecekleri bir hizmet vermiş oluyoruz. Maskematik otomatının imalatını yapan  firmamıza şükranlarımı sunuyorum. Bunu İzmirli bir firmanın yapıyor olması da ayrıca gurur veriyor. İzmirlinin sağlığı her şeyden önce geliyor. Bu yeni hizmetimiz İzmirlilere hayırlı uğurlu olsun” dedi.