Gündem

İzmir'de 1,5 ile 5,1 şiddeti arasında 484 artçı deprem oldu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Ege Denizi İzmir Seferihisar açıklarındaki 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu yayımlanırken bu raporda İzmir’de 484 artçı deprem kaydedildiği belirtildi.

AFAD Deprem’in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, 30 Ekim tarihinde Seferihisar açıklarında meydana gelen depreme ait ön değerlendirme raporuna yer verildi. Konu ile ilgili olarak raporda 30 Ekim’de Türkiye saati ile 14.51’de merkez üssü Ege Denizi’nin 17,26 kilometre Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği ve yerin 16,54 kilometre derinde olduğu vurgulandı.

484 ARTÇI DEPREM

Raporun devamında depremin en yakın yerleşim birimi olan Izmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Doğanbey Payamlı köyüne uzaklığının 23,38 kilometre olduğu belirtildi ve ana şoktan sonra 31 Ekim’de saat 09.23’e kadar geçen zamanda, büyüklükleri 1,5 ile 5,1 arasında değişen 484 artçı deprem kaydedildiği duyuruldu.

Bununla birlikte raporda depremin elirgin süresinin ise ilk hesaplamalara göre 15,68 saniye olarak belirlendiği depremin merkez üssüne en yakın Türkiye’deki yerleşim yerleri ve il merkezlerinin bilgisine de yer verildi.

TÜRKİYE DEPREM TEHLİKE HARİTASI

Söz konusu raporun devamında Türkiye Deprem Tehlike Haritası da paylaşıldı ve haritanın interaktif web uygulamasına “https://tdth.afad.gov.tr” internet adresinden e-Devlet aracılığı ile ulaşılabileceği bu rapordaki bilgilerin depremin meydana gelmesini takiben 6 saatlik sürede üretilen veriler kullanılarak derlendiği deprem bölgesinde varsa hasarlı yapıların kullanılmamasının önem arz ettiği deprem bölgesinde varsa hasarlı yapıların kullanılmamasının önem arz ettiği ifade edildi.