Gündem

İzmir'de 6,6 şiddetinde deprem oldu! Bakan Soylu can ve mal kaybı açıklaması

İzmir ve çevresi bugün saat 14.51’de büyük bir depremle sallandı. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıkladı. Depremin şiddeti 6,6 olarak belirtildi. İzmir’de bazı binaların yıkıldığı çok sayıda binada hasar oluştuğu ifade edildi.

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

BAKAN SOYLU BİLANÇOYU AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin bilançosu hakkında açıklama yaptı. Bakan Soylu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir.

Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir.”

İZMİR VALİSİNDEN AÇIKLAMA 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise yaptığı açıklamalarında “Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız” ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER’İN AÇIKLAMALARI 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından detayları açıkladı. Başkan Soyer açıklamasında şöyle dedi:

“Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır” 

Başkan Soyer yaptığı ilk açıklamada “20’ye yakın binada yıkım ihbarı var.” ifadelerini kullandı. İzmir’de çöken binalarda kurtarma çalışmaları başlatıldı.

ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altında kalan vatandaşlar olduğunu açıkladı.