Gündem

İzmir'de FETÖ Operasyonları Aralıksız Sürüyor

İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 zanlıdan 4’ü tutuklandı.


 İzmir İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzelbahçe ilçesindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik, ihbar sonucu operasyon düzenledi.

Operasyonda FETÖ/PDY örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen M.Ö. ve M.B. gözaltına alındı. Şüphelilerden M.Ö’nün evinde yapılan aramalarda, örgüt adına çok sayıda doküman, bağış makbuzu koçanları ele geçirildi. Ayrıca sorgusunda M.Ö’nün darbe girişiminin ardından kapatılan Yamanlar Koleji inşaatı için dernek kurmak suretiyle bağış, deri ve canlı hayvan topladığı ve inşaata para aktardığı iddia edildi.  

Gözaltına alınan M.B’nin ise 1980 yılından 15 Temmuz darbe girişimine kadar örgüt adına faaliyet gösterdiği, bölge imamına teslim etmek üzere Güzelbahçe İş Adamları Derneği’ne (GÜZİAD) katıldığı ve himmet adı altında para toplayarak örgüte aktardığı ileri sürüldü.

Gözaltındaki iki şüphelinin ifadesi doğrultusunda, FETÖ/PDY’nin Güzelbahçe şemasını çıkaran ekipler, 13 kişiyi daha gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise örgütsel doküman, 1 dolar ile bellek kartları ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, K.E, M.T, A.D. ve H.A. tutuklandı, etkin pişmanlıktan yararlanan M.B. ile diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

AA
Kamupersoneli.net