Gündem

İzmir'de şok eden olayla ilgili Diyanet'ten ve Soyer'den açıklama geldi!

Dün İzmir’de vatandaşlar camilerden yükselen cav bella şarkısıyla şok olmuştu.

DİYANET VE SOYER’DEN SERT TEPKİ

Bugün Diyanet İşleri Başlanı Ali Erbaş ve  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

ALÇAKCA PROVAKASYON

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada, ““Mübarek Ramazan ayının sonunda milletçe bayrama hazırlanırken İzmir’de dün bazı camilerin minarelerinden şarkı çalınması benimle birlikte tüm İzmirlileri üzmüştür. En fazla birlik beraberlik içinde olmamız gereken günlerde halkımızı birbirine düşürmeye, kutuplaştırmaya çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri niyetlerini açıkça ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

İzmir'de şok eden olayla ilgili Diyanet'ten ve Soyer'den açıklama geldi!

ASLA KABUL EDİLEMEZ

Ayrıca Soyer, “Hedefleri halkımızın dirliği, birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı camilerin bazılarının ses sistemine girerek bu eylemi gerçekleştirenleri devletin yetkilileri, emniyet güçlerinin en kısa sürede yakalayarak yüce Türk adaleti önüne çıkacağına inanıyor, İzmirliler adına bekliyoruz. Asla kabul etmeyeceğimiz bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, güzel İzmir’in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum” dedi.

İzmir'de şok eden olayla ilgili Diyanet'ten ve Soyer'den açıklama geldi!

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ DA TEPKİ GÖSTERDİ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise  açıklamasında, “İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasadışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez.” diyerek tepki gösterdi.