Gündem

İzmir'de Veba Paniği Ortalığı Karıştırdı ! 20 Mahalleye Giriş Çıkış Yasaklandı

İzmir’de küçükbaş hayvanlarda veba hastalığının tespit edilmesinin üzerine pinik yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak iddiaya göre ilk olarak Menemen’den Bergama’nın Yenikent Mahallesi’ne getirilen küçükbaş hayvanlarda veba hastalığı görüldü.

Veba hastalığının tespit edilmesi ve bulguların ardından hayvanlar birer birer ölmeye başladı. 

VEBA HASTALIĞI TESPİT EDİLDİ

Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye gelen Bergama İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri sevk edildi. Ekipler yaptıkları incelemede hayvanların veba hastalığından öldüğü belirlendi. Ölen küçükbaş hayvanlar, daha sonrada toprağa kontrollü bir şekilde toprağa gömüldü.

Yeni Asır’ın aktardıklarına göre Yenikent Mahallesi’nden Şerif Duymaz bu kon hakkında ayvanların karantinaya alındığını 100 küçükbaş hayvandan 28’inin öldüğünü ifade etti.

Duymaz yaptığı açıklamalarında “Menemen’den alınan 30 adet küçükbaş hayvanın buraya getirilmesiyle bir hafta içinde bu hayvanlarda hastalık belirtisi gözlemlendi. Diğer hayvanlara da bulaştı. Bergama İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bildirdim. Hayvanlar karantinaya alındı. Yaklaşık 100 adet küçükbaş hayvandan 28’i öldü, birçoğu da hasta ve ölmek üzere. Ne yapacağımızı bilmiyorum” ifadelerine yer verdi.

BAZI MAHALLELERE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAKLANDI

Ayrıca bazı mahallelerde ikinci bir emre kadar hayvanların giriş ve çıkışları yasaklandı. Bu mahalleler ise “Yenikent, Aşağıkırıklar, Kurfallı, Tekkedere, Bozköy, Bozyerler, Cevaplı, Çalıbahçe, Çamköy, Eğrigöl, Karahıdırlı, Sarıdere, Narlıca, Ovacık, Örlemiş, Pınarköy, Sağancı, Süleymanlı, Tepeköy, Zeytindağ” şeklinde belirtildi.