Gündem

İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayan Kemalpaşa-Saruhanlı etabı ulaşıma açıldı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu yap-işlet-devret projesinde İzmir’deki  Kemalpaşa Kavşağı ile Manisa’daki Saruhanlı Kavşağı arasındaki 49 kilometrelik  bölüm, bugün kullanıma sunuldu. Bu etapla birlikte aynı güzergahta ortalama 1  saat süren yolculuk, yaklaşık 35 dakikaya indi.

Otoyolu kullanan sürücülerden Kadir Yıldırım, AA muhabirine, aynı  zamanda yola çıktıkları ve eski yolu kullanan arkadaşıyla telefonla görüştüğünü  belirterek, “Henüz Saruhanlı’ya girmemiş. Aramızda yaklaşık 20 dakikalık fark  oluşmuş. Yol inanılmaz yakınlaşmış. Önceden ışıklarda, şehir içinde çok fazla  zaman kaybediyorduk.” dedi.

Sibel Karakullukçu ise otoyolu çok beğendiğini, en kısa zamanda diğer  etapların da kullanıma açılmasını istediğini belirtti.

Motosiklet sürücüsü Onat Selçuk ise “Motosiklet için asfalt çok  önemli. Sarsılmadan yolculuk ettim. Sürenin kısalması çok işimize yarayacak. 5-6  saatten fazla süren yolculuğun 3,5 saate inmesi çok güzel.” diye konuştu.

 “DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ”

Bursa’dan İzmir’e geldiğini belirten tır sürücüsü Oktay Ömeroğlu da  yolu çok beğendiğini ifade etti.

Ömeroğlu, “Tesadüfen yola girdik ama iyi ki girmişiz. Böyle bir yolu  deneyimleme fırsatı yakaladık. Ağır vasıta şöförleri olarak bu yolu kullanmamız  büyük bir avantaj. Yolun tamamının açılmasını dört gözle bekliyoruz. Çünkü  sürekli yollardayız. Güvenli sürüş bizim için çok önemli.” şeklinde konuştu.

 İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol,  49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğundaki  proje, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı’ndan 2,5 kilometre sonra  bir köprülü kavşakla başlayarak İzmir Çevre Yolu üzerindeki Otogar Kavşağı’nda  son buluyor.