Gündem

Jandarma Aracında Bulunan Askerler Çatışmaya Müdahale Etti Mi?

5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesine terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda bir trafik polisi ve bir adliye çalışanı şehit olmuştu.

İzmir Adliyesi önünde çıkan çatışmada ise teröristler Jandarma aracının arkasına mevzilenmişlerdi ve çatışma anında Jandarma aracının kapısı açılıp kapanmıştı. Dünden beri merak edilen Jandarma aracındaki askerlerin çatışmaya müdahale edip etmediği konusu askerlin ifadeleri ile ortaya çıktı. 

Hürriyet Gazetesinin haberine göre, dün İzmir Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan Bornova Jandarma Komutanlığında görevli uzman çavuşun ifadesi alındı. Uzman çavuşun ifadesi ise şöyle;

“Patlamadan hemen sonra içinde bulunduğum askeri aracın ön camı patladı. Bu sırada içinde bulunduğum araca ve Adliye istikametinde ateş edilmeye başlandı. Silahımı (MP5) silahımı alıp içinde bulunduğum askeri aracın diğer tarafına geçtim. 

Benim ateş ettiği esnada bir trafik polisinin teröristlerin olduğu istikamete ateş ederek koştuğunu gördüm. Teröristi vurup vurmadığını bilmiyorum ancak teröristlerin yanına kadar gidip sonra geri döndüğünü ve Adliye istikametinde koştuğunu ardından vurulup yere düştüğünü gördüm. 

Bir süre sonra aracımın önüne yatar vaziyette kendi silahıyla ateş eden bir polis memurunun mermisinin bittiğini anladım. Benden silahımı istedi. Ben sağlam ve korunaklı bir durumda olduğumdan dolayı polis memuruna silahımı verdim. Onun silahını da ben aldım. Söz konusu çatışma bir süre daha devam etti. Daha sonra çatışmanın bittiğini anladım. Polis memurları olay yerinden çekilmeye başladı. Daha sonra polis memuru bana silahımı geri verdi bende onun silahını geri verdim.”  

KAMUPERSONELİ.NET