Gündem

Jandarma'ya FETÖ Operasyonu: 28 Askere Gözaltı Kararı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün mahrem imamlarıyla ankesörlü hat üzerinden görüştükleri tespit edilen Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı. Dün İstanbul Cumhuriyat Başsavcılığı koordinesinde 100’ü Kara, 33’ü Hava, 37’si Deniz ve 6’sı Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup 176 asker hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Yapılan soruşturma kapsamında 1 albay, 2 yarbay, 5 binbaşı, 7 yüzbaşı, 100 üsteğmen, 18 teğmen ve 43 astsubay hakkında da gözaltı kararı verilmişti.

28 ASKER HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Sabah Gazetesinden Sema Alim Dalgıç’ın aktardıklarına göre bugün yeni bir operasyon için düğmeye basıldı. Bu bağlamda Jandarma Genel Komutanlığında görevli olan tamamı mvazzaf 28 askere yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verildi.

Bunun yanı sıra şüphelilerin 1’inin yarbay, 1’inin yübaşı, 12’sinin üsteğmen ve 14’ünün astsubay olduğu belirtildi. Bu kapsamda şüphelilerin yakalanarak gözaltına alma işlemleri devam ediyor. Söz konusu operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor.