Gündem

Kabinede Değişiklik Yapılacak Mı? İstişare Toplantısında Öneriler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimlerin hemen ardından başlattığı istişare toplantıları gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu toplantıda Milletvekilleri tarafından bu toplantılarda en çok AK Parti’nin daha kuşatıcı ve kucaklayıcı bir dil kullanmasıbuna göre politika oluşturulması gündeme getirildi.

Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Temmuz’da başlayıp 11 Temmuz’da tamamladığı milletvekilleri ile istişare toplantılarında 150 civarında milletvekilli söz alarak, hem seçim sonuçlarını değerlendirdi, hem de AK Parti’nin bundan sonra izleyeceği politika hakkında görüşlerini dile getirdi.

Gerekleştirilen bu toplantılarda Cumhrubaşkanı Erdoğan her Milletvekilinin konuşmasını tek tek not aldı ve Milletvekillerinin görüşleri beş ana başlıkta toplandı. Türkiye Gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun aktardıklarına göre toplantıda beş başlıkta toplanan önerilere göre kucaklayıcı ve kuşatıcı bir politika izlenmesi, yumuşak bir dil kullanılması, Suriyeli mültecilerle ilgili adım atılması ve kabine-parti yönetiminde değişim, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan yönlerinin düzeltilmesi gündeme getirildi.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantılarını MKYK’da değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan MKYK’da yaptığı açıklamalarında ise “Arkadaşlarımızın görüş ve önerilerini tek tek not aldım. Bunların hepsini değerlendireceğiz, analiz edeceğiz. Politikalarımızı belirleyeceğiz. Önümüzdeki süreçte, dostlarımızın sayısını artırıp, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı ile yapılan istişare toplantılarına katılan milletvekillerinin büyük bölümü tarafından bir izlenim elde edildiği ifade edildi. Milletvekilleri AK Parti’nin bundan sonra izleyeceği yolla ilgili ‘Kabinede ve partide köklü bir değişim olmayacağını ancak bir politika değişikliğine gidilebileceği, özellikle de milletvekilleri ve Meclis’in daha etkin hale geleceği’ izlenimini edindiklerini belirttiler.

Bir Yorum

  1. SAYIN CUMHURBAŞKANIM ADALET BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AİLE ÇALIŞMA SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI MALİYE BAKANLIĞI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TİCARET BAKANLIĞI ULAŞTIRMA VE ALT YAPILAR BAKANLIĞI SAĞLIK BAKANLIĞI ENERJİ BAKANLIĞI ORMAN VE TARIM BAKANLIĞI İSİMLİ BAKANLIKLAR ATIK KAPATILSIN VE BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ KAPATILSIN ARTIK

  2. SAYIN CUMHURBAŞKANIM ADALET BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AİLE ÇALIŞMA SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI MALİYE BAKANLIĞI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TİCARET BAKANLIĞI ULAŞTIRMA VE ALT YAPILAR BAKANLIĞI SAĞLIK BAKANLIĞI ENERJİ BAKANLIĞI ORMAN VE TARIM BAKANLIĞI İSİMLİ BAKANLIKLAR ATIK KAPATILSIN VE BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ KAPATILSIN ARTIK BAZI BAKANLIKLARLA BİRLEŞTİRİLSİN ARTIK