Gündem

KADEM Başkanı Bayraktar: Bizim Ayrımız Gayrımız Yoktur

Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar terör hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.  

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Bizim ayrımız gayrımız yok. Kürtler ve Türkler aynı gövdenin dallarıdır. Horasan’dan bu yana bir bütünün iki yarısıdır” dedi.

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz ile derneklerinin 13’üncü temsilciliğini açılışını yapmak üzere Batman’a gelen Bayraktar, dernek binasının bulunduğu Turgut Özal Bulvarı’nda Vali Ahmet Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Diyaddin Uçar ve bazı kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından karşıladı.

Açılış öncesi konuşan Bayraktar, açtıkları temsilcilikle Batmanlı kadınların kendilerine güç katacağına inandığını söyledi.

Son zamanlarda Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan kardeşlik harcının Batman’da da karılacağını çok iyi bildiklerini ifade eden Bayraktar, kentin kendilerine kardeşliğin en güzel meyvelerini vereceğine gönülden inandığını belitti.

Bayraktar, şöyle konuştu:

“Zira biliyoruz ki bizim ayrımız gayrımız yok. Kürtler ve Türkler aynı gövdenin dallarıdır. Horasan’dan bu yana bir bütünün iki yarısıdır. Aynı mezarda yan yana uyur bizim atalarımız. Bu nedenle geleceğimizde tıpkı geçmişimiz gibi bir ve beraber olacaktır. Ayrılığa ve düşmanlığa hiç vaktimiz yok. Terör örgütünün ekmeye uğraştığı nifak tohumları bizim kardeşlik coğrafyamızda asla yeşeremez. Kürt kardeşlerimiz PKK terör örgütünün gerçek yüzünü çok iyi biliyor.”

– “Kardeşlik türküleri söyleyeceğiz”

Gençlerin terör örgütünün kıskacından kurtulması gerektiğine işaret eden Bayraktar, bunun herkesin ortak sorumluluğu olduğunu aktardı.

“Bir gün Batman’ın dağlarında terör mücadelesi vermek yerine kardeşlik türküleri söyleyeceğiz sizlerle” diyen Bayraktar, derneklerinin bu coğrafyada kardeşlik duygusunu tüm kalplere yerleştirmek için gayret göstereceğini kaydetti.

Batmanlı kadınlardan bu amaçlar uğrunda kendilerine omuz vermesini beklediklerini dile getiren Bayraktar, “Bu coğrafyada kadın her zaman güçlü olmuştur. Şimdi bu gücü güneydoğumuzun huzurlu günlerine dönmesi ve ülkemiz demokrasisinin güçlü şekilde inşası için kullanmalıyız. Fitneye, öldürmeye, teröre karşı tek yürek olarak çocukların, gençlerin geleceği için iş birliği yapmalıyız ” ifadelerini kullandı.

– “Barış, huzur, sevgi iklimini beraber inşa etmeliyiz”

Türkiye’de batısındaki bütün imkanları ülkenin doğusuna taşıma gayretinde olan bir devletin var olduğunu belirten Bayraktar, batıda yaşayan çocukların sahip olduğu imkanlara doğunun da sahip olmasının istendiğini aktardı.

Her şeyin devletten beklenmemesi, sivil toplum kuruluşları olarak üzerlerine düşeni yapmak gerektiğine değinen Bayraktar, şöyle devam etti:

“Bizler de sivil toplum olarak üstümüze düşeni yapmalıyız. Bu altyapının üzerinde barış, huzur, sevgi iklimini beraber inşa etmeliyiz. Bunun için yapacağımız ilk şey teröre karşı yek vücut olmak. Bu kararlılık olduğu müddetçe terör örgütünün sinsi niyetleri Batmanlı çocukların Batmanlı kadınların geleceğini ellerinden alamaz.”

Derneklerinin ulusal ve uluslararası alanda kendini ispatladığını dile getiren Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdi istiyoruz ki Batmanlı kadınlarımızı da bu zincirin halkası yapalım. Sizlerin hayat tecrübesini gerek bölgesel, gerek küresel sorunların çözümü için gücümüze dahil edelim. Ben inanıyorum ki kısa sürede Batman’da bir KADEM farkı oluşacak, burası Türk, Kürt, Arap ve tüm kadınlar için çözümün ve umudun adresi olacaktır. “

KADEM Genel Başkanı Yılmaz da derneklerinin özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele, erken yaş çocuk evlilikleri, çocuk istismarı, kız çocuklarının istismarı, erkek çocuklarının istismarı üzerinde durduğunu söyledi.

Derneklerinin, toplumu içinden çökertmeye çalışan “ahlaksız”, “sapık” anlayışlara karşı mücadele verdiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti

“Biz kadına yönelik şiddetle mücadelede, kadın cinayetlerinde, çocuğa istismarda erkekleri alana, meydana taşıyamazsak bu meseleyi çözemeyiz veya kadın erkek arasında adaleti sadece kadınlar olarak bizler savunursak yine çözemeyiz. Bu meseleyi toplumun kalkınmasını, huzur, adaleti hep birlikte kadın ve erkek yan yana omuz omuza durarak taşıyabiliriz.”

Konuşmaların ardından dernek binasının açılışı yapıldı.

Kamupersoneli.net / AA