Gündem

Kadir Topbaş'ın İstifasına Ak Parti'den İlk Yorum Geldi!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, katıldığı bir televizyon programında Kadir Topbaş’ın istifa kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

”SAYGI DUYURUYORUZ”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında Kadir Topbaş’ın almış olduğu karar saygı duyduklarını belirterek “Bu karar Kadir Bey’in kendisinin değerlendirmesi. Yereldeki başarılamızın siyasetin merkezini etkilediğine inanan bir partiyiz. Kadir Bey’in kararına saygı duyuyoruz. Cenab-ı Hak bundan sonraki hayatında başarılar nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

”5 DOSYANIN BU SÜRECE GETİRDİĞİ İDDİALARI YANLIŞ”

Erol Kaya konuya ilişkin değerlendirmesinde, Kadir Topbaş’ın yapmış olduğu açıklamalarına değinerek, ”Kadir Abi, belediyeyle ilgili değerlendirmesi borç konusunda kendisinin yaptığı bir tespittir. Bu yeni karşılaştığımız bir şey değil. Sağlık nedeniyle istifa eden belediye başkanlarımız oldu. İnsani bakmamız gerekiyor. Belediye Meclisi’nde iade edilen 5 dosyanın bu sürece getirdiği iddiaları yanlış. Yeni başkan için Valilik 10 gün içinde Büyükşehir Meclisi’ni toplantıya çağıracak. Birinci ve ikinci turda üçte iki çoğunlukla, üçüncü turda ise salt çoğunlukla başkan seçilmiş olacak. 10 gün içinde süreç sonuçlanacak. Her parti kendi içinde mutlaka istişaresini yapacaktır. Biz de istişaremizi yaparak Sayın Cumhurbaşkanımızın nihai kararıyla adayımızı belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net – ANKARA