Gündem

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'ndeki taciz iddiasıyla ilgili flaş gelişme

İstanbul Küçükçekmece’deki Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde iki yıl önce öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan coğrafya öğretmeni ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in verdiği soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, adı geçen öğretmenin başka bir okulda görevine devam ettiğini belirterek, yapılan soruşturma esnasında öğrenci ve velisinin şikayetinden vazgeçtiği iddia edildi. Yanıtta, dosyanın işlemden kaldırıldığı da bildirildi.

MAĞDUR İDDİALARI YALANLADI 

Bianet’ten Elif Ünal’ın sorularını yanıtlayan E., Bakan Selçuk’un iddialarını yalanlayarak, “Şikâyetçi oldum ve şikâyetimden vazgeçmek aklımın ucundan bile geçmedi. Zira bu soruşturma haksız da yürütülse sonuçlandı ve öğretmen göstermelik de olsa bir ceza aldı. Bu ceza asla tatmin edici değildi fakat soruşturma sonucunda oluşturulan ceza tutanağı, ki bu tutanak sanık tarafından dava dosyasına eklenmiştir, şikayetimden vazgeçmediğimin en büyük kanıtı. Yalana başvuruyorlar, çünkü suçlu olduklarının ve suçlarının ne kadar büyük olduğunun farkındalar. Bu yalanlar silsilesine Milli Eğitim Bakanı’nın da dahil olması elbette üzücü. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir.” ifadelerini kullandı. 

PARA TEKLİF ETTİLER İDDİASI

Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Öğrencinin ailesi ile konuştuğunu belirten Yarkadaş, “Az önce aileyle konuştum. Öğrencimizin ailesi,  ‘Uzlaştırmacı’nın kendilerine davayı geri çekmeleri için BEŞ BİN TL teklif ettiğini, bunu hemen reddettiklerini söyledi. Taciz davası ise 14 Mart’ta tanıkların dinlenmesiyle devam edecek. @ziyaselcuk gerçeği aileden ve mağdur kızımızdan dinlemelidir.” diye yazdı.