Gündem

Kadro Verilecekse Tüm Taşeron İşçilere Verilmelidir

Taşeron işçilere kadro verilmesi konusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının ortak çalışması sonrasında sonuca bağlandı. Yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararnamede taşeron işçilere kadro düzenlemesi yayımlandı. Ancak bu KHK’da tüm taşeron işçilere kadro verilmediği görüldü. Bu kapsamda işçiler çağrı yapıyor ve tüm taşeron işçilere kadro verilmesini istiyorlar. 

Bilindiği gibi taşeron işçilerin kadroya geçirilmelerine ilişkin müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Bunun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Bakanlığının ve Maliye Bakanlığının ortak çalışmalarının detaylarını kamuoyu ile paylaştı. 

52 GÜNLÜK TEDİYE VERİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun aktardıklarına göre taşeron işçiler bağlı bulundukları kurumlarda kadrolu olarak istihdam edileceklerdir. Bunun yanı sıra taşeron işçiler mevcut maaş, sosyal hak ve kıdemleri kadroya geçirileceklerdir. Bunun yanı sıra kadroya geçen taşeron işçilere her yıl 52 günlük ilave tediye verilecek. 

90 GÜNDE TAMAMLANACAK

Ayrıca taşeron işçiler özel sözleşmeli olmayacak, bir yıllık, üç yıllık, beş yıllık olmayacak, bu işçilerimiz sürekli işçi kadrosuna geçirilecek. Kadrolu olarak istihdam edilen taşeron işçilerde yaş ve eğitim şartı aranmayacak. Geçiş işlemleri, alt işveren işçilerinin çalıştığı idareler tarafından gerçekleştirilecek. Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreleri ise 90 günde tamamlanacak. Kadro başvuruları ise 2 Ocak 2018 tarihinde başlayacak. Ayrıca 4 Aralık 2017 tarihinde askerde olanlar ile doğum ve hastalık nedeniyle iş sözleşmesi askıda olanlar da sürekli işçi kadrosuna geçirilecek.

Bir Yorum

  1. Emeklilik koşullarını sağladıkları halde belediye şirketlerinde çalışmaya devam eden işçilerin emekliliğe sevki açısından herhangi bir düzenleme yok iken geçiş yapacak işçilerden emeklilik hakkını kazananların geçiş haklarının ellerinden alınması da ayrı bir eşitsizlik ve çifte standart olmaktadır.